Direktlänk till inlägg 23 december 2009
12 timmar i ugnen och skinkan var lagom klar när jag vaknade i dag.
Har hört att en hel del människor köpt färdigkokta skinkor och att dom skulle vara goda och just nu undrar jag om det inte är värt det. Skinkan jag köpte vägde ju 5½ kg och så vägde jag den när den var griljerad och klar och över hälften var borta!!!! 2½ kg vägde den. Tyckte den var liten när den var klar men detta är ju snudd på bedrägeri. Kan det vara sant? Är det normalt?
En liten bullformad sak blev det kvar, men god var den som vanligt. Har aldrig tänkt på att väga efteråt. Jag tror att den färdigkokta kostade 10:- mer per kilo bara. Får nog prova det någon gång. Denna tar kanske slut innan julhelgen är över så det kanske blir tillfälle redan i år.
Anjovisen till Jansson står klar för att rensas, det brukar Claes-Göran göra och så får det bli i år med. Har kokat revbenen i tryckkokaren nu i kväll. Vi har alltid kokta revben och spadet från revbenen använder vi till dopp i grytan. Så har det gjorts i alla tider i Grebbestad där Claes-Görans farmor och farfar bodde och så har vi fortsatt här också.
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|