Direktlänk till inlägg 22 december 2009
Har gjort en andra omgång med köttbullar till julbordet. Förra gången blev det 50 stycken och det räcker ju inte långt så nu blev det 50 till.
Skala, skär och stek 2 gula lökar så de blir mjuka. Låt löken kallna.
Blanda 1 dl grädde, 1 dl mjölk och 1 dl ströbröd i en bunke och låt det svälla 10 minuter.
Blanda 1 kg blandfärs med 3 tsk salt, 2 ägg, 2 krm kryddpeppar, 2 krm vitpeppar och 1½ tsk socker.
Rör ner ströbrödsblandningen och den kalla löken. Blanda om ordentligt.
Det blir en fast och fin färs att rulla bulla på.
Jag steker 15 köttbullar åt gången så blir det plats för dom att bli skakade. Efter varje omgång häller jag 1 dl vatten i stekpannan och vispar ur. Det sparar jag ifall jag vill ha sås. Det vill jag just inte till dessa köttbullar på julbordet men det kan vara bra att spara som grund till någon annan sås om man vill.
De blir lite annorlunda i smaken med kryddpepparn. Jag kommer att göra dessa bullar igen men med t ex vitlök i om man vill ha någon annan smak.
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|