Alla inlägg under juli 2009

Av Elisabeth - 16 juli 2009 21:01


Så heter hela området där vi var. Vi hade helt fantastiskt stora ytor till förfogande.


Här står vi med husvagn och bil i vinkel och båda markiserna ute. Det gick utmärkt att stå så och sälja. Visserligen var vädret lite si och så men det blåste inte mycket för då hade det varit omöjligt att stå så.

Här skedde också prisutdelningen på eftermiddagen båda dagarna så vi stod väldigt bra till.


Hundarna kunde vara ute bakom kompostnäten tack vare att det inte såg banan där de skulle springa så de fattade aldrig vad som pågick. Inte förrän det var dags.


Det gula är sågspån från en fönsterfabrik som låg på området. Tack vare den sågspånshögen så såg hundarna inte banan. Här håller vädret på att dra ihop sig om man säger så....


Något mörkare än i verkligheten är detta kort men nog var det kusligt på himlen. Till höger syns en av hangarerna.


Har inga bra bilder från själva provet så det får räcka med dessa väderbilder. Det var bra väder däremellan. Ännu bättre blev det när vi skulle åka hem dagen efter, men så är det ju ofta.

Av Elisabeth - 16 juli 2009 17:05


Det borde vara förbjudet att gå ut utan kamera!

I dag så gjorde jag det, enbart på grund av att jag inte iddes gå ut efter midjeväskan i husvagnen (10 meter att gå) Eftersom jag inte hade några fickor på kläderna i dag så blev det utan kamera. Tänkte att jag går ju så ofta ner till samma klippor och tar kort och samma hundar är också med så det kanske blir tjatigt med alla dessa bilder man sparar.


När jag kom ner till sjön så konstaterade jag först och främst att det var mycket högre vattenstånd nu efter allt regnande så snart kanske man inte kan gå ut längst ut på udden vid Rivenäs. Men ännu gick det bra. När jag släppt hundarna där så tittar jag ut över vassen och där kommer ett svanpar med fyra duniga ungar simmandes mot oss. De var ca 20 meter ut i sjön och jag har ingen kamera.


Så småningom gick jag därifrån för att gå till andra sidan berget några hundra meter bort. När jag kommer dit så har svanarna simmat med och rundat berget. Retfullt ligger dom där och gör sig fotograferingsbara!


Jag kom att tänka på en annan gång när jag inte hade med kameran och då låg det hundratals skarvar och simmade i viken. Synen när alla  lyfte på en gång  glömmer jag aldrig. Liknade nästan gräshoppssvärmarna i Australien, om man får lov att ta i lite. Efter den gången lovade jag mig själv att alltid ha kameran i fickan.


När jag gått en bit till och tittar ut över nejden så är klipporna svarta och jag konstaterar snabbt att det är skarvar och jag har ingen kamera.

Nu flög dom aldrig iväg men ändå. Mycket retligt var det i alla fall.


Men hundarna var nöjda efter att fått vara fria och lekt i vattnet. Det blir ju lite mycket koppelpromenader och stillasittande när man är ute med husvagnen, åtminstone för de som inte tävlar eller ställs ut.


I morgon skall jag gå till samma ställe och ha kameran med.


Av Elisabeth - 15 juli 2009 22:26


Nu är vi hemma igen. Ungefär 90 mil har vi kört, varit borta i 6 dagar och haft det trevligt och skönt. Ja, skönt och skönt. Det är jobbigt att starta 3 hundar på LC prov, man vet inte innan hur tätt de skall springa. Jag hade tur så de startade med god marginal så man hann att värma upp och "gå ner dom" i lugn och ro. Sen var det det där med vädret....ömsom vin ömsom vatten...mest vatten. I form av rejäla åskskurar. När jag skulle starta Blondie så stod vi och väntade på vår tur när ovädret bröt ut. Vi blev genomblöta. Det hjälpte inte att vi sökte skydd vid en bil. När regnet var över var det inte mycket kvar av uppvärmningen man gjort innan. Det blev ett litet avbrott när det regnade som värst. Men det var varmt så det torkade fort upp. Inga hundar skadade sig och banan var härligt lång (700 meter för whippet) och gick i lite högt gräs stundtals som villade bort en del hundar. Två av våra t.ex Så denna gången var det Sunny som gick bäst. Blondie blev tyvärr nollad för att hon inte kom i mål i andra loppet. Hon sprang annars bäst av våra. Smilla tappade trasan en stund i första men sprang sen upp sig rejält i andra loppet men det räckte då inte till några höga poäng. Men roligt var det i alla fall.

Ett väldigt trivsamt ställe att vara på med massor av plats. Det var på Flygstaden Söderhamns område.

Har nog lite bilder i kameran men det får bli till en annan dag. Nu är det så mycket annat att ta tag i när man kommer hem efter nästan en vecka ute. Om en vecka åker vi igen då till utställning. Whippetklubbens utställning i Vilsta, Eskilstuna nästa torsdag och fredag. Sen till Västerås på Vinthundklubbens utställning lördag och söndag. Det blir så man hinner vattna blommorna och tvätta lite innan....god natt!

Av Elisabeth - 9 juli 2009 18:55


Upptäckte att jag hade två övermogna bananer. Då jag inte ville slänga dom så gjorde jag en banankaka.


1 ägg & 1½ dl socker vispas vitt och pösigt.

Tillsätt 50 g. smält smör, 4 msk mjölk, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver och drygt 2 dl vetemjöl (eller dinkel)

Mosa 2 bananer och blanda i smeten.

Grädda 175 grader i 40 minuter.


Den spricker gärna på ovansidan men smaken är det inget fel på. Det duger att ha med i husvagnen i alla fall.

Mat
Av Elisabeth - 9 juli 2009 18:39


I morgon åker vi så det blev till att fixa lite mat i dag. Eftersom vi skall vara ute lite mer än bara över helgen så har jag gjort lite ätbart.


Potatissallad är ju väldigt gott, men vi har tröttnat på den man köper så jag gjorde själv. På kokta färskpotatis och röd lök. Blandade Creme Fraiche, Turkisk Yoghurt och Äkta majonäs och kryddade med vitlökskryddor, salt och svartpeppar. Det blir gott till kassler som jag tagit med.


Blandade i en bunke en skivad röd lök och två skivade tomater och lite persilja. Det är gott. Ofta tar jag balsamvinäger i men eftersom det skall stå sig ett par dagar så tror jag det blir bättre utan. Det blir mindre söligt i alla fall.


Gjorde också lite tzatziki att ha till stekt färskpotatis och stekt kotlett som jag tagit med. Receptet har jag tagit från burken på Turkisk Yoghurt.

Mat
Av Elisabeth - 9 juli 2009 18:21


Då var det varmt och fint sommarväder. Nåja, lite i varmaste laget men kvällarna var ju desto skönare. Då njuter åtminstone jag i fulla drag.

Har tidigare (27/1-09) skrivit om "Roosens Grav". Vi har ju skött om den i ett antal år men vi tröttnade lite förra året. Ingen har dock tagit över skötseln så nu kunde vi inte se eländet längre utan köpte lite blommor och planterade.


Röd tobaksplanta blev det. Den luktar så gott. Konstigt, den luktar ju allt annat än tobak! Det kändes i alla fall bra att det blev gjort.

Efteråt så gick vi ner till sjön. Det är bara 50 meter att gå. Där var det så härligt så det var nästan man hade lust att bada.


 En härlig kvällssol och hundarna fick springa lösa och nosa runt.


Kinnekulle i bakgrunden och skräpet i förgrunden är mygg.


Lite mer mygg. De blev ganska besvärande så vi gick tillbaka till graven för att vattna blommorna.


Vatten fanns ju på nära håll att hämta. Man var helt betagen av den vackra solnedgången och det fina ljuset.


Av Elisabeth - 8 juli 2009 18:54


Har inte skrivit något om provet i Stjärnhov. Dock blev det några kort tagna med nya kameran och 200 mm objektivet. Men det var inte helt lätt att följa hundarna och denna fruktansvärda värme på över 30 grader gjorde ju inte det hela lättare.


Som synes är det en bit kvar innan man kan säga att det är på nära håll. Här är det Belara Play Blondie i rött och hon springer med Adagio Yantar. Blondie fick 80 poäng i detta lopp och Yantar 77,5. Blondie slutade på en 30:e plats av 98 whippets. Inte illa pinkat ändå, tycker jag. Duktiga lilla otursflicka!

Av Elisabeth - 7 juli 2009 22:10


Snart bär det av! På fredag styr vi kosan mot norr. Målet är Söderhamn och LC provet på söndag/måndag. Först skall vi åka till Tärnsjö Läder och handla på oss lite. Man spar ju frakten på så vis om man kan handla direkt. Vi tänkte ta två dagar på oss för att åka upp. Man skall ju ta det lugnt på semestern och ta det lugnt i trafiken.


Sen gäller det att ha nybäddat och fint i husvagnen också!

Det gillar både vi och vovvarna. Å det skall bli så skönt att åka iväg några dagar. Vi skall stå och sälja också i Söderhamn. Det är inte så ofta vi gör det på LC prov. Hoppas bara på bra väder.



Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards