Direktlänk till inlägg 8 november 2010

EN HELG I BRÅLANDA

Av Elisabeth - 8 november 2010 19:01

I fredags åkte vi till våra vänner Yvonne och Thomas på Torshammarens kennel. Det var första gången vi var hos dom i deras nya hus. Ett stort hus med stor tomt. Underbart! Fredagskvällen ägnades åt god mat och en massa prat naturligtvis. Lördagen var det arbete som gällde. Då skulle en massa träd tas ner för att få lite mer öppet runt huset.


  


  

Vi hade husvagnen med för det blir lättare med alla hundarna då. Vi har ju ett antal om man lägger ihop alla. Tolv, närmare bestämt.


  

Här har Thomas klättrat upp i ett träd för att lägga en "snara" om så att det skulle gå att vinscha åt rätt håll. Det var stora träd det handlade om.


  


  


  


  


  


  

Det såg ut som en jordbävning efteråt. Säkert var det 15 träd som togs bort. Lite att ta hand om sen alltså.


  

I hundgården fanns en väldigt rolig leksak. Ett gosedjur fastsatt på en töjbar lina som i sin tur satt fast på en pinne som var nerstucken i marken (som en tältpinne) Man spänner linan och släpper och hunden, i detta fallet Nóri, får en liten jaktkick när den far iväg.


  

Om sen hunden springer iväg med gosedjuret och linan spänns igen så blir det en lite rolig dragkamp och släpper hunden så åker djuret iväg igen och jakten startar på nytt. Hur kul som helst!


  


  


  


  


  

En nöjd Nóri efter en lång kamp med lina och djur. En sån måste vi nog ha. Den kan man ju ha med sig ut på ett gärde och stoppa ner i marken nästan var som helst.


  

På söndagen tog vi bilarna och for upp på Kroppefjäll för en lång och skön promenad med hundarna. Vilken oerhörd tur med vädret vi hade. Soligt och kallt men vindstilla.


  

Thomas med Malva och Mynta (galgo espanõl) och Claes-Göran med Nóri (magyar agar) Whipparna blev det inga kort på i dag förutom på lilla svarta Dizzco.


  

Tuulikellon Dizzco, 1 år gammal


  

Dizzco


Nöjda med helgen for vi hemåt på eftermiddagen och det var nog sista husvagnsresan för i år. Nu skall den vinterstädas och ställas undan nere i trädgården.




 
 
margus

margus

11 november 2010 22:56

Trädfällning är alltid lika spektakulärt och riskfyllt. Typiskt jobb för karlar... det SYNS och HÖRS. Kul när det går bra.
Förstår att Nóri gillade den käcka leksaken. Hon verkar vara en mästare på att roa sig själv.
Ovanligt bra bilder på svart hund mot vit bakgrund.

http://margus.bloggplatsen.se

Elisabeth

12 november 2010 17:38

Svarta hundar är hur svåra som helst att ta kort på men här var kontrasterna helt okey

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth - Torsdag 14 mars 13:15


Försökte ladda upp 5 bilder, men det blev bara en. Får duga så länge.   10 grader varmt idag. Bilden är från Henriksberg, en lugn och stilla dag ...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:27

Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:17

Skottdagen idag     Sista dagen att jaga hjort med hund, ja inte bara hjort så klart men det är dom som behöver jagas här. Undrar just hur många dom skjutit denna säsongen. Alltför få med tanke på att det kryllar av dom... ...

Av Elisabeth - Söndag 4 feb 14:22


Eftersom det är första inlägget för i år säger jag GOTT NYTT ÅR   Ja, detta året har ju varit tufft kan man säga. Ja ända sen jul faktiskt. Det var då jag blev ensam efter att ha firat 54 jular ihop. Tur man har barna som stöd och stöttning oc...

Av Elisabeth - 27 december 2023 21:37

En elak cancer i tarm och lever  Han blev bara 75 år     ...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards