Direktlänk till inlägg 29 januari 2014
Det blev 4 stora limpor
Ett gott och saftigt bröd. Inte LCHF, om någon trodde det. Inte denna gången! Receptet är med dinkelmjöl, både siktat och fullkorn. Jag använder inte vanligt vetemjöl över huvudtaget. Bakar alltid med dinkelmjöl, både kaffebröd och vanligt bröd.
- endast några av ingredienserna på bild -
Skållning:
180 g dinkel fullkornsmjöl och 3 dl vatten
Deg:
50 g jäst
7 dl mjölk
2 msk honung
2 msk rapsolja
280 g dinkel fullkornsmjöl
drygt 760 g dinkel, siktat mjöl
1½ msk salt
2 msk äppelcidervinäger
Till skållningen:
Värm vattnet till 70 grader. Slå det över fullkornsmjölet och blanda ihop. Låt det kallna till rumstemperatur.
Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i mjölken, tillsätt honung och rör i den skållade degen.
Tillsätt olja, fullkornsmjöl och det mesta av den siktade dinkeln. Arbeta i maskin ca 10 minuter. Tillsätt saltet och äppelcidervinägen i slutet av bearbetningen.
Låt jäsa till dubbel storlek, ca ½ timme
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 4 lika stora delar. Bearbeta lite mer för hand och gör 4 limpor eller lägg i 4 formar. Låt även detta jäsa till dubbel storlek på varm plats, ca ½ timme.
Sätt in bröder i 200 grader på nedersta falsen och grädda i ca ½ timme.
- så här fina blev dom -
- mumsigt med smör, ost och ekol.paprika på -
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 |
|||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | |||
27 | 28 |
29 | 30 |
31 |
|||||
|