Direktlänk till inlägg 18 mars 2009
Att ta tillvara på äggvitor. Jag sa härom dan att jag skulle komma med några recept med äggvitor i. Här kommer ett.
Smörj och bröa en form. 100 g rumsvarmt smör röres tillsammans med 2½ dl socker. Därefter skall 1½ dl mjölk, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker tillsättas. I en annan skål vispas 2-5 äggvitor hårt. Det skall bli ett hål i äggvitorna om man gör ett. Det skall inte rinna ihop igen.
Sist rör man i äggvitorna i den andra smeten så att det blandar sig ordentligt. Rör i med sked inte visp.
Sätt ugnen på 200 grader. Det är lite svårt att inte få kakan att gå sönder på ytan. Har provat både 175 och 225 grader men funnit att 200 blir bäst. Det kan säkert variera på olika ugnar. 30 - 35 minuter brukar vara lagom tid.
Hoppas ni känner doften........av mammas bak!!!
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|