Direktlänk till inlägg 22 februari 2014

SKOGSDAG MED NORDSVENSKA HÄSTAR

Av Elisabeth - 22 februari 2014 17:28

Nordsvenska Hästen i Skaraborg...

 

...anordnade i dag en skogsdag, där hästarna skulle dra fram timmer. Eftersom vi dels såg i tidningen att det skulle vara  bara drygt 1 mil hemifrån och vädret var hyfsat, så bestämde vi oss för att åka dit. Henrik och Tindra var också med. Det var ca 10 hästar anmälda.

Den nordsvenska hästen är ju nästan utrotningshotad, tyvärr. Det säljs färre och färre föl. Det är klart att när man ser en skogsmaskin som gör precis allt så är det en milsvid skillnad på kapacitet, men hur tyst och fridfullt är det inte att köra häst i skogen och det blir knappt några skador alls på naturen i motsats till skogsmaskinerna som väsnas och förstör. Hästarna gnäggade visserligen och luktar gör dom ju men lätet är underbart att höra och lukten är ljuvlig! Klappade på några hästar och jag kanske inte vill tvätta händerna mer i dag! Så barnslig är jag!


 

- en hingst var med och han var så fin -


 

- men med den manen och pannluggen så såg han nog inte stona som var där -


 

- lite höenergi -


 

- arbetssamma och duktiga -


 


       

- så himla fin -



             

- svettig häst som tagit rast, selen sitter löst och ledigt -


Det blev lite kallt i vinden och då var det gott att värma sig vid en lite brasa och få en kopp kaffe och Bullens varmkorv med bröd, det var mums.


 


- en glad Tindra -


   

- en hungrig Tindra -


   

- en törstig Tindra -


Efter nästan 2 timmar tyckte vid det räckte och så åkte vi hemåt. En massa kort blev ju tagna och en del hamnade här på bloggen.

Det var kul att ha varit där och tittat. Det var lite som att bli förflyttad bakåt i tiden. Claes-Göran har ju kört med häst i skogen när han var ung men så kom de första traktorerna där han jobbade och då var det roligare att köra en traktor än en häst. Kanske förståeligt när man är en ung kille. Det ör ju mycket häftigare med motorer då.

Nu blev det lite mer nostalgi över det hela. Men bra att dom anordnar sån här dagar för att få fokus på den nordsvenska hästen. Jag säger som alltid...köp svenskt.

 
 
Ingen bild

Tostes matte

22 februari 2014 19:02

Hästen är ju bara ett såå vackert djur. Tack för fina bilder.

Elisabeth

22 februari 2014 19:04

Ja, så mysigt att komma dom så nära och lukta på dom!!!

 
margus

margus

22 februari 2014 23:21

'Nussevärlden'... så fina! Jaså, du var DÄR! Såg att det skulle bli men det var ju en bit, åsså regnet å de... Bra att du visar hur det var, så har man inte missat helt! Tack!

http://margus.bloggplatsen.se

Elisabeth

22 februari 2014 23:49

Det kändes nästan självklart att åka dit när det var så nära och visst, fina var dom

 
Ingen bild

Tostes matte

23 februari 2014 14:15

Glömde mig! Bland alla vackra hästar fanns ju en söt liten Tindra också. Var hon rädd för de stora hästarna som hon delade skogen med en stund? Hon är ju van vid andra fyrbenta djur men inte av denna storlek.

Elisabeth

23 februari 2014 17:39

Nejdå, Tindra är inte rädd, hennes mamma rider ibland och det har Tindra också fått göra

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth - Torsdag 14 mars 13:15


Försökte ladda upp 5 bilder, men det blev bara en. Får duga så länge.   10 grader varmt idag. Bilden är från Henriksberg, en lugn och stilla dag ...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:27

Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:17

Skottdagen idag     Sista dagen att jaga hjort med hund, ja inte bara hjort så klart men det är dom som behöver jagas här. Undrar just hur många dom skjutit denna säsongen. Alltför få med tanke på att det kryllar av dom... ...

Av Elisabeth - Söndag 4 feb 14:22


Eftersom det är första inlägget för i år säger jag GOTT NYTT ÅR   Ja, detta året har ju varit tufft kan man säga. Ja ända sen jul faktiskt. Det var då jag blev ensam efter att ha firat 54 jular ihop. Tur man har barna som stöd och stöttning oc...

Av Elisabeth - 27 december 2023 21:37

En elak cancer i tarm och lever  Han blev bara 75 år     ...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards