Direktlänk till inlägg 25 augusti 2009

LÖRDAGEN OCH SÖNDAGEN

Av Elisabeth - 25 augusti 2009 19:05


Det var två trevliga dagar i husdjurens tecken. På morgonen började vi ställa i ordning våra grejer och alla djuren på mässan kom på plats.


Här är vår monter. 20 kvm och 3 bord ingick i priset. Fick besök av både dotter och barnbarn och av kompisarna från Holsjunga som vi besökte nyss när vi var på revyn i Falkenberg. Det var trevligt. Mycket folk var det hela dagen. Inne pågick kaninbedömning av över 500 djur.


Här skall det koras en vinnare. Speaker och chefsdomare var till höger Kjell Carnbrant och näst längst till vänster står Peter Landberg också han domare. De har ju whippet också (kennel Hickory) Vann gjorde kaninen till vänster. Den blev alltså BEST IN SHOW. Är inte så insatt i kaninbedömning trots att vi själva sysslade med utställningskaniner (dvärgvädur) och reste runt lite och ställde ut förr på 70- talet. Man glömmer!


Här är alla kaninburarna med de kaniner som deltog i utställningen



Hade bilderna kunnat visas i bredd så hade det blivit en panoramabild över hela hallen.


Här var en riktig "fulsöting" ett nakenmarsvin. Skall bara finnas hår på nosrygg, öron och ben. Den var så go och varm att ta i. Den var till salu. Påminner lite om en Kapybara. Ett vattensvin som lever i Sydamerika.


Här ett annat "sällskapsdjur" som visades av Dingle Naturbruksgymnasium. Kommer inte ihåg vad den kallas men det känns inte så viktigt!


Ormuppvisning var det båda dagarna. Denna ormen var väldigt läcker.


Göteborgs Fågelförening hade aror och kakaduor bl.a Här en Tritonkakadua. Den satt i huvudet på sin matte hela dan. Jag undrar om den var rumsren? Här informerades om att det är mycket jobb att ha en stor papegoja om den skall leva ensam. Den måste ha sysselsättning och får inte var ensam längre än en hund, alltså inte mer än 4-5 timmer om dagen. Klarar man inte det så får man skaffa en partner till gojan och en stor voljär. Inget att ha i lägenhet kanske då de är ganska högljudda.


Utomhus var det kaninhoppning i stor skala och det var många duktiga ekipage. Otroligt vad långt och högt dom kunde hoppa.



En border collie visade sin skicklighet i att få en flock får dit dom inte ville gå. Ett härligt samarbete mellan förare och hund med bara visselsignaler. Speakern informerade om hur viktigt det är för en border collie att ha en arbetsuppgift i livet. Helst vallning men i brist på det så finns det ju annat men det viktigaste var att inte skaffa en sån ras bara för sällskap. Då blir det kaos i huvudet på den stackarn som inte får utlopp för sin energi på rätt sätt.

 
 
margus

margus

25 augusti 2009 21:09

Fint i montern med det röda!
Vilken jättehall! Bra att få veta, för oss som inte kom iväg;-)
Kapybaran är bedårande, trots allt.

http://margus.bloggagratis.se

 
Inger

Inger

26 augusti 2009 14:02

Nakenmarsvinet var en "10-poängare"! Hur söt som helst!!
Läste också om din vådliga flygfärd nedan - det kunde verkigen ha slutat illa! Sån tur att alla återvände oskadda. Hoppas att du klarade dig helskinnat också?! Ibland kan ju "ontet" komma liksom lite efteråt....speciellt när man har annat att tänka på - som ex hundar på flykt!

http://medlem.spray.se/shahnadir

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth - Torsdag 14 mars 13:15


Försökte ladda upp 5 bilder, men det blev bara en. Får duga så länge.   10 grader varmt idag. Bilden är från Henriksberg, en lugn och stilla dag ...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:27

Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:17

Skottdagen idag     Sista dagen att jaga hjort med hund, ja inte bara hjort så klart men det är dom som behöver jagas här. Undrar just hur många dom skjutit denna säsongen. Alltför få med tanke på att det kryllar av dom... ...

Av Elisabeth - Söndag 4 feb 14:22


Eftersom det är första inlägget för i år säger jag GOTT NYTT ÅR   Ja, detta året har ju varit tufft kan man säga. Ja ända sen jul faktiskt. Det var då jag blev ensam efter att ha firat 54 jular ihop. Tur man har barna som stöd och stöttning oc...

Av Elisabeth - 27 december 2023 21:37

En elak cancer i tarm och lever  Han blev bara 75 år     ...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards