Direktlänk till inlägg 13 november 2014
Mmmmm....så gott....
Nu är det ju inte precis var dag man har gös på bordet, men har man givmilda valpköpare med "egen" sjö, så har detta inträffat för vår del att gös har stått på menyn några gånger.
Här kommer receptet på hur jag gjorde.
Smörj en traktörpanna och lägg en liten skivad/hckad lök i botten.
Salta gösen (ca 700 g) och lägg den på löken.
Slå på 2 dl vitt vin. Sjud på svag värme 5-10 minuter (tills fisken känns färdig)
Ta upp fisken. Vill man ha en slät och fin sås kan man sila den men jag gillar när det är lite fylligt i såsen.
Häll på 1 dl grädde i fiskspadet och klicka i 50 g smör.
Koka upp och tillsätt ½ krm svartpeppar och 1 tsk citronsaft.
Smaka av med salt om det behövs.
Lägg tillbaka fisken i såsen och låt det bli varmt. Sen är det bara att servera med potatis och sallad kanske eller något annat valfritt.
Fick en del sås över och den har jag frusit in. Tyckte det var synd att slänga en sån god sås. Den kan man säkert använda om man kokar torsk eller liknande, för nu är vår gös slut.
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | 30 |
|||
|