Direktlänk till inlägg 4 september 2014
Har ett lite knapphändigt recept....
Det blev väldigt gott och dessutom mycket lätt att göra.
2 kg gurka (västeråsgurka tror jag de kallas, i alla fall såna som man brukar lägga in)
2 dl ättika 12%-ig
2 msk gula senapsfrön
1 kg socker
0,5 dl salt (inget nyttigt Seltin för det har för låg halt av natriumklorid utan vanligt med jod)
Dillkronor
Blanda socker, salt och ättika och rör lite, tillsätt senapsfrö. Skiva gurkan och varva allt i en stor rostfri bunke. Lägg i dillen också. Sen skall det stå 2 dygn. Jag rörde lite emellanåt och det fick stå ute på altanen med gladpack över bunken. Hade inte plats i kylen. Vet inte om det borde stått där.
Jag skivade gurkan i en matberedare vilket innebär att det blev mycket tunnare skivor än om jag hade skurit för hand. Fort gick det i alla fall. Gott blev det dessutom
Lycka till!
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 |
|||
8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
|||
29 | 30 | ||||||||
|