Alla inlägg under januari 2014

Av Elisabeth - 13 januari 2014 21:45

I dag skall julen dansas ut...

 

Nu blev det mer att jag städade ut julen än dansade ut den! Men först skulle hundarna ut och fy attans, nästan -11 grader. Täcke på alla whipparna faktiskt och bara en runda på 45 minuter. Det fick räcka. 


 

- vackert på altanen, men inte inbjudande att vara där precis -


   

- vackra iskristaller -


 

- adjö granen, vinden nästa -


 

- tänk att en plastgran kan barra -


- ajöss till alla tomtar -


När allt är bortstädat så känns det ändå bra och i dag tyckte jag det var lite ljusare ute än igår, eller är det snön som gör det? 


 

- den fina amaryllisen jag fick när jag slutade jobbet, blommar med 4 blommor -


- nu kan våren få komma- 


   


- en bit Nòri spanar efter katter utanför, medan vovven på bordet ligger så snällt -



Av Elisabeth - 13 januari 2014 21:27

Å fy så kallt...brrr...

 

Gillar inte alls att det kom snö och minusgrader. Det var bra som det var tycker jag. Hundarna tyckte det var kallt nere vid sjön där vinden ven om öronen så det blev bara en snabb promenad utefter sjökanten.


   

- hjärtegullen fryser -

 

Senare på dagen blev det besök hos Susanne och Ronny som har Dexter och Frodo. Det blev god middag och kaffe med fika vid brasan efteråt och ett antal timmars prat. Väldans vad tiden går fort ibland, speciellt om man har trevligt. Försökte fota hundarna med mobilen men fy vilka dåliga bilder det blev.

 

 

- Smillas bror Dexter med konstig färg och matte som inte ville vara med på bild - 

 

- Dexter (Belara Dark Passion Play) - 

 

   

- Frodo, som inte alls är så vit baktill -

Av Elisabeth - 11 januari 2014 18:04

I går sprang Nòri i rasthagen...

 

...och idag fick whipparna vara lösa nere vid sjön. Alla var lyckliga för detta. I rasthagen var det mycket lerigt, vilket till viss del uppskattades av Nòri (är hon vinthund, eller?) Hon sprang i full fart rakt genom pölarna så det skvätte om henne och hon såg mycket lycklig ut. Hon springer och springer och springer med sin slungboll i munnen. Man behöver knappt kasta den. Sen blev hon törstig....ja var drack hon...jo där hon just sprungit. Ja det är väl inte optimalt precis att dricka sånt vatten i en hundrastgård men hon har inte blivit dålig av det och det är väl huvudsaken. Whipparna fick inte springa på detta otrevliga underlag, det är ju under deras värdighet!!! 

Trevligare var det vid sjön i dag. Riktigt varmt, 5 grader och mulet så klart. 


 

- i dag lyste solen inte mot Karlstadhållet -


  

- gamla Nova med spring i benen -


- Vanessa var inte sen att hänga på -


 

- mycket gott att böka i -


   

- och rulla sig i -


 

- fina Sunny på halt berg -


Nu i kväll har det blivit någon minusgrad. Vintern är väl på väg då kanske. I morgon blir det besök hos Dexter och Frodos familj. Skall bli roligt att prata bort några timmar. Det är inte svårt alls!!!




Av Elisabeth - 11 januari 2014 17:49

Mmmm..så smarrigt...

 

 

Tina 400 g torsk och skär i 1-2 cm tjocka skivor


 

Blanda ihop 2 dl creme fraich, 2 msk kapris och 2-3 msk fransk senap


 

Lägg fisken lite trångt i en smord ugnsform, salta och peppra


 

Bred över creme fraicheblandningen


 

Riv 1-2 dl ost över


 

Efter ca 20 minuter i 225 grader är det klart att äta


Är inte fisken helt tinad så tar det nog minst 25 minuter. Jag serverade med potatis, broccoli, rivna morötter och lite majs. Det var fantastiskt gott. Kaprisen gjorde susen!



Mat
Av Elisabeth - 10 januari 2014 18:03

Första lediga veckan

 

Har det inte blivit lite, lite ljusare runt kl. 4 på em. Eller var det lite ljusare på himlen bara. Nollgradigt och ibland nästan sol. Dessa gråa dagar som varit är som ett evighetshalvmörker. Fast fortfarande är det skönt att slippa snön.


 

- lite sol mot Karlstadhållet var det i alla fall -


 

På dagarna när vi går ut med hundarna så är det väldigt roligt att se var man har gått och hur långt det var. I mobilerna har vi installerat en app som heter Run Keeper. Den berättar allt möjligt. Det blir en ansenlig sträcka man går varje vecka om man lägger ihop allt. Det blev visst fel runda på bilden ovan. I dag blev det bara 6 km, men strunt samma. Roligt att kolla på är det i alla fall.


I dag har jag bakat nötmuffins (recept finns utlagt sen tidigare, 9/4 2009) och till middag blev det jättegoda isterband från Moheda med potatis, broccoli, kokta rödbetor, majs, ärtor och senapssås.

 

 

- gott att fortfarande kunna gå ut i växthuset och plocka persilja -


Nu har det gått en vecka sen parningen. Om tiden annars går fort så går den desto långsammare när man väntar på att veta om det "tatt sig". Spänningen är oooooolidlig....

I dag har hundarna fått sina tänder borstade. Det är husse som gör det. 252 tänder! I morgon tar vi klorna, det blir bara 107 stycken. Kanske skall vi träffa Dexter och Frodo med matte och husse i helgen, vi kan bara inte bestämma oss vart vi skall, om vi skall till dom eller om dom kommer hit. Ett delikat problem, eller hur?

Av Elisabeth - 8 januari 2014 21:36

Har varit på ett yogapass i dag

 

Det var flera år sen sist. Har inte haft lust eller ork att åka iväg efter jobbet, men jag har väntat på detta tillfälle att börja när jag nu blivit "dagledig". Det var roligt men jobbigt. Får se om man får träningsvärk i morgon, men just nu känns det okej. 

Yoga fokuserar ju på andning, smidighet och balans. Det svåra är balansen tycker jag och det är väl bra att träna på den innan man blir för gammal! När man gått några gånger så känner man sig euforisk efteråt och det är en härlig känsla. Så var det i alla fall när jag gick för några år sen, så det är bara att invänta den känslan igen. Har köpt ett 10-kort och skall gå på onsdagar framöver. Tråkigare kan man ha...

Känns konstigt att publicera ett inlägg och inte ha någon bild till men så är det denna gången....bildlöst.

Av Elisabeth - 7 januari 2014 17:42

Det kan man faktiskt undra

 

Även om jag inte saknar snön så visst är det konstigt med dessa gråa, mörka dagar och allt som är blött. Trägrindar sväller och går knappt att öppna och precis allt känns fuktigt. Det går inte att torka tvätt fastän den hänger under tak. Det är minst sagt hög luftfuktighet. 


 

- naturen är i gråskala - 


 

- vattenmassor forsar fram -


 

- både från stora och små åar -


Effekter med mobilkamera

 

- tänk vilken färg det kan bli och så mycket man kan göra med olika inställningar -


Sunny fick agera modell och blev väldigt vacker ihop med bakgrunden som blev i samma färg. Fällen är vit och Sunny beige (marängsvichfärgad) Ja det står inte så på reg. beviset. Där är hon beige med vita tecken. Dom vita tecknen har dock "suddats ut" under årens lopp. Apropå färg så fick hon en gång på utställning av en engelsk domare att hon var silverbrindle???

Av Elisabeth - 7 januari 2014 17:30

Cole slaw passar till nästan allt...

 

Kål är gott och nyttigt, både vitkål och rödkål är användbara till mycket. Billigt är det också. Svenskt är det dessutom. T o m närodlat...det är inte fy skam.


 

- strimla 1 kg rödkål och 1 rödlök -


 

- rör ihop 1 dl äkta majonnäs, 3 dl Meze yoghurt, 1 msk senap, lite salt & svartpeppar -


 

- rör ihop allt och det är klart och hållbart flera dagar -


 

- det jag slänger på kålen mixar jag till hundarna, inget förfars här i huset -


Mat

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards