Alla inlägg under april 2012

Av Elisabeth - 8 april 2012 21:03

Tänk vad skönt det skulle vara att vara ledig varje dag

 

Tänk att kunna gå ut i skogen med hundarna när man vill utan att tänka på att man skall åka och jobba. Men så är det inte så det gäller att ta vara på de få dagar man har helt ledigt. 5 dagar i rad att springa lite fritt vid sjön och utforska världen lite på egen hand. Det är lyckan för hundarna att vara lite fria.

I går var det en hel del vitt på marken men annars rätt fint väder. Snålt i vinden men soligt.


 

"Granen står så vit å grann i skogen"....trallala


 


 


  


 

Vad mumsar Blondie på?


 

Jo, en mussla


 


 

Isigt på berget


 


Av Elisabeth - 7 april 2012 18:25

En riktigt härlig påskhelg önskar vi er alla

 

           

Av Elisabeth - 6 april 2012 17:44

I dag, långfredag, är det blåsigt, snöglop och runt nollan

 

Verkligen ett väder som man helst sitter inne och myser i. Nu har det inte blivit så mycket mys än men i förmiddags blev det faktiskt en hyfsat skön promenad på 1½ timme. Inne i skogen blåste det nämligen inte. I dag stötte vi på en hare och en älg, annars var det lugnt. Hundarna var kopplade som väl var. Det var bara Smilla som skrek som vanligt vid möte med vilda djur. Hon låter som om hon fått en kniv i sig eller så.


 

Så här mysigt hade i alla fall Blondie och Vanessa det....godingar....


I går var det skärtorsdag och jag var ledig

 

Med det fina vädret som var i går så gällde det att ta vara på det så jag var ute i 2 timmar med dogsen. Det blev mest nere vid sjön och kort blev det tagna denna gången med lilla kameran (Canon IXUS 40) och den är inte dålig alls faktiskt. Praktiskt att ha en kamera i fickan om man inte vill bära på en större och det vill man inte alltid.


 

Vinden var kall och här låg den på


 

Blondie och Nova sniffar


 

Liiite kallt, kanske


   

Novahjärtat


 

Novatass, 10 år


 


 

Här har vi gått över till läsidan


 

Då kan man t o m plaska lite


   

Sunny njuter


 

Smilla verkar undrande


 

Det var en pinne och det gick att ta den


 

Här bökas det efter hjorttryffel....


 

....och ätliga rötter....


 

Sen ser det ut som om det varit vildsvin där och grävt


 


På vägen hem ligger en död uggla som har legat så över en vecka utan att något annat djur har rört det. Konstigt, och hundarna är bara intresserade av att lukta lite på den sen går dom. Det är inte likt dom annars för de äter ALLT. Räntan efter en skjuten älg har de mumsat på, musslor med kletigt innehåll knaprar dom i sig och eventuellt rullar sig i dessutom. Resterna av fågel och fiskskelett hittar de på stranden ibland och det går samma väg, direkt ner i magen. Ekollon, hjorttryffel, nypon, hallon, blåbär, smultron, maskrosblommor. Skulle nog kunna rabbla lite till men jag vet i alla fall en sak och det är att de är aldrig dåliga i magen, det är hur som helst ytterst sällan. Det enda jag inte gillar att de äter är hundskit...blää...men man älskar dom ändå bara det går minst en kvart innan man får en blöt hundpuss!!! 

Av Elisabeth - 1 april 2012 17:40

I fredags åkte vi till Vilsta och Whippetklubbens officiella utställning

 

Premiär för i år med husvagnen. Typiskt att det inte skulle bli så bra väder. Vi som bytt vinterdäck mot sommardäck på bilen för att vi inte har vinterdäck till husvagnen. Men det gick bra. Varken halka eller snö....förutom på lördag morgon när vi vaknade och drog upp rullgardinen i husvagnen. Då låg snön som ett vitt täcke över allting. Men frampå dagen tinade det och den kraftiga vinden gjorde att när eftermiddagen kom så fanns det inte en snögnutta kvar och det var dessutom torrt överallt.

Det var premiär också för Vanessa i juniorklass. 20 stycken juniortikar anmälda. En hel del fick VG och föll bort men Vanessa fick Exellent och en kanonbra kritik. Hon blev dock inte placerad i konkurrensen men hon skötte sig bra och jag var väldigt nöjd med det.

Blondies syster Belara Vaya Con Dios var också på besök från Norge och hon fick Ecellent. En dotter till henne ställdes också ut och sen fick vi tagit kort på 3 generationer med Sunny som mormor. Tog själv inga kort alls denna helgen men jag hoppas få kort från Gro i Norge på Sunny med barn och barnbarn.

Efter utställningen var det dags för årsmötet. Sen var det diplomutdelning till trippelprisvinnare. I år hade jag inget själv att hämta men jag fick gå fram och hämta ett pris till Belara Nemo eftersom de inte var där.

Däremot hade jag själv kunnat fått ett uppfödardiplom för att jag har fem uppfödda hundar som fått trippelpriset men jag trodde i min enfald att man fick det automatiskt men det måste man ansöka om så nu får jag vänta ett år till på det. Typiskt!

Nu när jag sitter och skriver detta efter att ha kommit hem på söndag em så är det riktigt aprilväder ute. Snö och kastvindar. Hade inte varit roligt att behöva köra i detta men som sagt vi klarade oss från snöoväder.

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards