Alla inlägg under oktober 2011

Av Elisabeth - 19 oktober 2011 18:28

Skrev tidigare om snöpinnarna som jag tyckte var ett skämt. Nu är det inget skämt men rätt skall vara rätt och det är inte kommunen som satt upp dom utan Vägverket i Mariestad. Det är tydligen på fler ställen man satt naturpinnar. På något ställe hade dom dessutom slått rot. Då blir det ju extra billigt för då behövs de ju varken tas bort eller sättas dit igen!!!

Av Elisabeth - 18 oktober 2011 20:34

I söndags åkte vi till Alingsås kapplöpningsbana. Tänkte låta hundarna få springa lite. Nóri sprang så klart och även Vanessa fick prova på lite. En bit av raksträckan och traständ var hon helt klart. Sen skulle vi släppa Blondie, Sunny och Smilla och de SPRANG BARA EN LITEN BIT!!!!!!!!

Fattar nada´...men så var det.


Nóri med trasan framför

    Inget fel på intresset där inte


   

Efteråt följde vi med hem till Kerstin och Ove i Gräfsnäs och fick en underbart god middag. Vi fotograferade Nemo också och dom bilderna kommer snart...

Av Elisabeth - 15 oktober 2011 19:57

Nu har termometern krupit under nollstrecket i några nätter. Pelargonierna ser inte så roliga ut men jag har tagit in några stycken så får vi se om de överlever. Frisk luft är det ute i alla fall och solen tittade fram och temperaturen steg till 8 grader när vi gick ut med alla hundarna på förmiddagen. En runda på två timmar.

I dag var det ingen älgjakt men det vet man ju inte förrän man står där öga mot öga med någon jägare. Ibland står det en skylt "jakt pågår" uppe på landsvägen men kommer man som vi från skogen så kan man hamna mitt i smeten. Det är inte så kul.


  
En massa träd har blivit målade med nummer som skall ange vilket jakttorn det är som man skall sitta i. Inte snyggt precis. Hoppas det regnar bort så småningom! Det finns inte många älgar här men det har skjutits en ko och en kalv.


  

Så är det...kanske


  Vackert med vass som vajar för vinden


  "Maja Jaguar" spanar


  Ån som rinner ut i Vänern


Eftersom vintern närmar sig så har snöpinnarna satts upp utefter vägarna häromkring. Men jag undrar om Götene kommun har en lågbudgetvariant.


  Så här har dom alltid sett ut


 
Men så här ser det ut i år! En vanlig skogspinne med en bit som är vitmålad. Är det ett skämt eller?


  Hemma igen och Vanessa tyckte det var skönt på bänken.


  Stor och liten var tvungna att leka lite


  Cujo?


 

Sen var det dags att baka lite. Det var längesen och frysen var tom på kaffebröd. Vi äter nästan aldrig kaffebröd men det är bra att ha när man får oväntat besök. Man kan ju inte bara bjuda på Gevalia!


  Sockerkakor med choklad i göms bakom luckan


  Nötmuffins


När det var klart ringde sonen och frågade vad vi gjorde. Han hade lust att komma förbi en sväng med Tindra. Det passade ju bra. Det blev kaffe och nybakat.

I morgon blir det förhoppningsvis rejs på Alingsås rundbana och sen middag hemma hos valpköpare. Sen är helgen slut. Fort går det.
















Av Elisabeth - 8 oktober 2011 18:40

I dag blev det en 2 timmars promenad med whipparna för min del och husse gick med Nóri ner till sjön. Kameran var med....


  Det blåste en hel del


        Bäst att skaka bort allt vatten i öronen


        Nóri surfar på vågorna


Flygbild på Nóri som sitter fint på en stock

    Kom inte hit, det är mitt träd...


Bävergnag, med Kinnekulle i bakgrunden 

Av Elisabeth - 4 oktober 2011 18:06

Tänk vad tiden rusar iväg. Tycker inte det var längesen vi hemtade hem Vanessa och nu har vi haft henne i 5 månader. Hela sommaren har gått och hon har kunnat gå ut och in som hon vill, nästan. Nu är dörrarna mer stängda då hösten står för dörren men ännu har inte Vanessa kissat inne en enda gång. Så egentligen vet hon ju inte om att det är förbjudet att kissa inne eftersom hon aldrig gjort det. Jag tycker det är helt fantastiskt att en valp aldrig någonsin gjort något inne....

Ja, ja, nog om detta. Lilla valpen är i dag i alla fall 7 månader.


   
Favoritställning på golvet. Aldrig har jag haft någon whippet som gärna ligger helt platt på golvet. De är inte direkt anpassade för det med sin djupa bröstkorg, Det ser i alla fall obekvämt ut, men inte för Vanessa. Detsamma gäller för hennes syskon, de ligger också gärna så. Men Vanessa har en rejäl benstomme så det är kanske skillnad. Har heller aldrig haft en valp som väger så mycket vid 7 månaders ålder. Vanessa väger 11½ kg. Inte ens Sunny vägde så mycket, hon är annars den som väger mest av våra. Blondie vägde bara 9 kg, men alla har varit runt 46,47 cm höga. Så det blir nog en bra storlek på henne också när hon är färdigväxt. Är hur som helst väldigt nöjd med henne, speciellt hennes mentalitet, fullständigt orädd för allting. En glad skit är hon också! Även påhittig och busig....hm....man får plocka undan mycket...

Av Elisabeth - 3 oktober 2011 21:51

Hon är duktig på att vara på köksbordet och en bra dokumentförstörare!

 

  

Det var en gång en katalog från Vingåker (tur man hunnit läsa den)


   

Är Nóri lite trött i dag tro? Sover gott bredvid Smilla i alla fall. 

Av Elisabeth - 2 oktober 2011 17:35

I går kväll kom en lycklig husse hem med sin duktiga hund. Nóri blev Klubbmästare, BIG 4 på utställningen och BIF 1 (best in field). Oj, oj, vad priser de fick med sig hem. Var bara tvungen att ta kort på allt och föreviga detta tillfälle.

  
En tjock och fin hundfäll som Lena eller Helen gjort (snugglebag.se), ett vandringspris som skall vara ständigt vandrande, fina rosetter, en vinkaraff, en nessesär, ett värmeljus, en leksak, massa Dentasticks och 20 kg hundmat.


  Nóri är den första som vinner detta vandringspriset


  

Vinkaraffen är väl kanske mer till husse (och matte)


  Otroligt vacker rosett


  Trevlig text på dessutom

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards