Direktlänk till inlägg 30 september 2011

DELAD FLOCK, BÅDE TVÅ OCH FYRBENT

Av Elisabeth - 30 september 2011 18:38

I går åkte halva flocken iväg med husvagnen. Det vill säga husse, Nóri, Nova och Sunny. Husse skulle i dag på auktion i Ätran och då var det skönt att vara på plats kvällen innan då det börjar i ottan. I kväll åker de till Borås Hundkapplöpningsbana där det skall vara KM i morgon. Det blir utställning och lure coursing. Husse fick blodad tand när det gick så bra för Nóri i Kode så han bestämde sig för att anmäla henne. Han blir dessutom tvungen att ställa ut henne och det har han aldrig gjort och hade väl heller aldrig tänkt att göra det. Men nu fanns ingen återvändo! Att han tog med två whippar var mest för att underlätta för mig, som skall till Vingåker i morgon. Där är det officiell whippetspecial med ca 100 whippets anmälda.

Så nu har vi (jag) njutit av ensamheten och att bara ha tre hundar hemma. Inte för att man skulle vilja vara ensam jämnt men ibland kan det vara skönt att helt rå sig själv.

I dag blev det en tur i skog och mark och hundarna fick springa lösa alla tre. På vägen till sjön går man utefter en väg med massor av ekar och under dessa vackra träd ligger EKOLLON. Grrrrrr......

Hundarna, speciellt Blondie, är som tokiga och skall bara äta ekollon. Därför undrar jag HUR FARLIGT ÄR DET EGENTLIGEN MED EKOLLON??????

Väldigt frustrerande att man nästan får hänga hundarna i kopplet när man går förbi för att dom skall låta ekollonen vara. Det är som om dom magnetiskt sugs in i munnen........kan det va´så?


  Eländes elände...


En ganska risig skog gick vi i idag

    Här har varit en lerduvebana en gång


  Nu är det helt förfallet


Spökhus. Äckligt med så mörka fönster!!!


  Det blåste varma och ljumma vindar


      Det var lite disigt men vackert


     Synd att vassen breder ut sig som den gör. Vattennivån har dessutom inte varit så hög i Vänern sen 2007. Avtappningen begränsas av skredrisk i Göta Älv och det beror väl delvis på allt regnandet som varit. När det är lågvatten kan man gå utanför vassen på stenar och det är mysigt att gå och strosa så och göra lite "fynd" i vattenkanten.


  Smilla


  Bondie


Vanessa fick så klart "vattenfnatt"

  "Flygbild" över Vanessa 


   Efter promenad och spring så var vovvarna nöjda och belåtna och gick och la sig i solen på altanen.


Vanessa fick senare på dagen följa med och hälsa på pappa på "hemmet". Har inte varit där på över 1 vecka. Han blir så glad när man kommer och har man då en hund med sig så är lyckan total. Sen blir det alltid kokkaffe med dopp på hans rum. Vanessa fick hälsa på flera gamlingar som ville klappa. Hon är lite vild och vill gärna pussa på dom gamla så man få hålla ner henne lite.

Pappa har nu fått en rullstol för nu har han ramlat så många gånger så det är risk att han bryter sig eller slår huvudet illa. Trist är det att inte kunna förflytta sig själv men bär inte benen så är det inte så mycket att göra åt. För ett tag sen var han riktigt dålig ett par dagar men han repade sig och är ganska pigg ändå.


  Trött blev han och ville vila


  Vanessa på egen filt och eget tuggben hos pappa


 

 
 
Ingen bild

kerstin

30 september 2011 22:14

Samma här Nemo och Messi älskar ekollon,har oxå hört att det ej så bra.Vi har ju två stora ekar på tomten så här äts det.Nötter skall ju hundar inte få i sig ekollon är ju nötter eller hur. Så här krattas det skottkärror fulla.

 
Ingen bild

kerstin

30 september 2011 22:18

Jag glömde" LYCKA TILL " för er båda

Elisabeth

30 september 2011 22:49

Å tack så mycket, får önska det samma

 
Elin Rose

Elin Rose

1 oktober 2011 21:45

jag vet inte hur det är för hundar att äta ekollon men för hästar är det inte bra iallafall.

Här finns att läsa en del på tidningen ridsports sida. http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=897597

http://sloughi.blogg.se

 
Ingen bild

Emelie

4 oktober 2011 13:47

Hej!

Fina fina Stig! Tänker på honom mycket och särskilt nu när jag hörde att han var dålig. Hälsa honom så mycket från mig, om han minns mig?
Hoppas ni har det bra. Grattis till storsegern med Nóri!
Kram Emelie

Elisabeth

4 oktober 2011 18:05

Ja jag skall hälsa så gott från dig, som han absolut kommer ihåg. Han frågar alltid hur Mia mår, det är viktigt för honom att höra att det är bra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth - Torsdag 14 mars 13:15


Försökte ladda upp 5 bilder, men det blev bara en. Får duga så länge.   10 grader varmt idag. Bilden är från Henriksberg, en lugn och stilla dag ...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:27

Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:17

Skottdagen idag     Sista dagen att jaga hjort med hund, ja inte bara hjort så klart men det är dom som behöver jagas här. Undrar just hur många dom skjutit denna säsongen. Alltför få med tanke på att det kryllar av dom... ...

Av Elisabeth - Söndag 4 feb 14:22


Eftersom det är första inlägget för i år säger jag GOTT NYTT ÅR   Ja, detta året har ju varit tufft kan man säga. Ja ända sen jul faktiskt. Det var då jag blev ensam efter att ha firat 54 jular ihop. Tur man har barna som stöd och stöttning oc...

Av Elisabeth - 27 december 2023 21:37

En elak cancer i tarm och lever  Han blev bara 75 år     ...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards