Alla inlägg under mars 2011

Av Elisabeth - 19 mars 2011 17:22

Nu har boken "Matrevolutionen" kommit. Beställde den genom Bokus och det gick på några dagar. Ingen frakt. Smidigt och lätt.


  


  


  


  


  

Så, nu var det gjort, reklam för boken alltså.

Mat
Av Elisabeth - 18 mars 2011 21:47

Håller på att rensa upp bland mina länkar till höger i menyn. Tyvärr är det en hel del som aldrig skriver i sina bloggar och då är det inte mycket idé att ha dom kvar, tycker jag. Sen har några tillkommit och än är jag inte färdig. Synd att man inte kan dela upp i olika kategorier utan allt hamnar i bokstavsordning. Hade gärna haft det uppdelat i hundlänkar och matlänkar t.ex

Av Elisabeth - 16 mars 2011 21:37

Var ju på 14-årskalas i söndags, som jag tidigare sagt. Hundarna var med men fick vara i bilen.


  

Här blir dom rastade innan de fick hoppa in i den varma bilen.


  

Lucas fick ju digitala trummor i julas och så här ser dom ut.


  


  

Haha, det var roligt att prova!!!


Som vanligt var vi proppmätta när vi åkte därifrån framåt kvällskvisten. Det var bara hundarna som var hungriga, men de fick äta vid hemkomsten. Sen var de nöjda och belåtna och somnade i TV soffan. Det gjorde nästan vi också.

Av Elisabeth - 16 mars 2011 21:07

I dag har vi varit hos veterinären med Nova. Det var mest för att hon inte kunde stå på benen direkt efter vurpan som jag ville kolla upp henne.

Vi valde att åka till Falköpings Smådjursklinik. Där har vi aldrig varit med blivit rekommenderade att åka dit. Det är ju ett par mil längre bort än Skara men bra mycket billigare.

Vi blev bemötta av väldigt trevlig personal och veterinären var inte helt okända Karin Bredelius. Nova fick visa upp sina rörelser ute på parkeringen men naturligtvis så gick hon helt bra, annars tycker jag att hon ibland går lite orent. Men inte just då!!! Hon blev grundligt genomgången och var lite öm över ryggen men absolut inget alarmerande. Vet. tyckte inte det fanns anledning att röntga. Nova skall ta det lugnt ett par veckor men kan mycket väl gå på löpbandet. Där ser man ju ganska tydligt om hon haltar eller går orent, så det skall vi börja med. Hon har fått stå över när de andra sprungit på bandet. Ridhuset får hon inte åka med till denna veckan i alla fall, kanske inte nästa vecka heller.

Länk till klinikens hemsida kommer här i fall någon blev intresserad

http://www.falkopingssmadjursklinik.se/

Av Elisabeth - 13 mars 2011 11:44

Sitter och tittar i menyn till höger vad jag skrev 13 mars förra året. Vilka härliga bilder på Nòri som valp och all denna lek i snön. Nóri ser ut som en leopard i färgen. "Maja leopard", nej hon heter ändå "Maja jaguar"

Men vad trött man var på snön då, nu är den ju i stort sett borta.

I dag blir det 14-årskalas hos dottern. Lucas fyller år, herregud så gamla barnbarn man har! Skall bli roligt att se hans digitala trummor som han fick i julas. Har faktiskt inte varit där sen dess! Eller...har vi det? Det låter ju inte klokt. Tiden rusar iväg. Innan kalaset skall vi kika in hos pappa. Han får inte följa med på kalas i dag. Det är svårt när det är isigt ute att få in honom i bilen och framför allt att gå på det underlaget. Får ta ut honom mer när vädret blir bättre. Han vet ju inte om att det är kalas. Sånt har han slutat hålla reda på för länge sen.

Husse gick iväg för en stund sen mot Mariestad med 3 whippar och jaguaren. Nova har jag bara kissat av utanför. Om 1 timme skall jag hämta upp hundar och gubbe. Då har hundarna blivit rastade ordentligt, nu när de skall ligga i bilen hela dan. Tur att bilen är varm och go. Annars hade det inte gått.

Nova verkar lite bättre i dag. Alltså hon är inte dålig för hon hoppar upp och ner överallt men hon verkar stel och tar något konstigt extrasteg ibland, precis som om hon kommer i otakt. Men för säkerhets skull så får hon ta det lugnt inne och bara rastas helt kort.

Nu skall vi göra oss i ordning och åka iväg snart.....

Av Elisabeth - 12 mars 2011 19:02

Ett samarbete mellan Whippetklubben och Whippet race. På Habo brukshundklubb träffades en mycket liten skara whippetägare, närmare bestämt 6 stycken! 4 hundar var med, varav jag hade med 2, Sunny och Smilla.

Smilla fick vara modellhund för att visa hur man stretchar. En helt främmande människa kände, klämde och drog utan att Smilla gjorde någon min av att inte tycka om det. De är så duktiga och okomplicerade, dessa whippetar. Så lätta att ha att göra med.


  

Här är det ryggen som känns igenom


  

Frambenet kan på en tränad hund sträckas helt vågrätt. Det fattas en del här.


  

Likadant skall det gå att stäcka längre upp med bogen. Man frestar ju inte utan slutar där det tar emot. Ju mer man håller på ju mjukare blir leder och muskler.


  

Samma gäller bak att det skall gå längre upp


  

Här skall benet vara i en rät vinkel


  

Dags för nacken


  

Både åt ena ....


  

....och andra hållet


  

Nacken böjs även inåt


  

Här trycker man lätt på tårna


  

Här får Sunny en genomgång med massage och hon fick några knutar upplösta. Det gjorde lite ont men efteråt slappnade hon av. Hon var också duktig tjej.

Båda hundarna fick omdömet att de hade fina jämna muskler och framförallt Sunny hade en väldigt bra rygg. Smilla reagerade lite över ryggraden på en punkt men hon hade också en sträckning i ljumsken som behandlades.

Ja det var en mycket givande och trevlig dag.

Carina Losenborg heter tjejen som höll i det hela. Hon är diplomerad fysioterapeut för människa och hund. Läs mer på:

www.friskhund.se



Nova äter, kissar och bajsar och har ingen feber. Men hon går stelt och är absolut inte okey så det får nog bli ett veterinärbesök på måndag.

Av Elisabeth - 11 mars 2011 18:10

I dag var vi i ridhuset 1 timme. Först ut var Nóri som fick springa och leka med Maggie och Isa (faraohund och podenco) Nóri sprang nog oavbrutet i 45 minuter med bara ett par korta pauser!!! Så det blev bara en kvart över till whipparna. De fick springa själva och som de sprang. De är helvilda de också, speciellt Nova faktiskt som trots allt är äldst. De leker mest med en rattmuff och vi skulle behöva ett par till så alla kan ha var sin. Verkligen en rolig leksak. Vi kastar även lite frisbee och annat kul. Så långt var det ju inte otäckt.

Vet inte vad som hände egentligen mer än att Nova slog en kullerbytta och skrek till. På något sätt gick kullerbyttan långsamt för hon stod på huvudet med bakbenen rakt upp en kort stund. Jag hann att tänka, att varför ramlar hon inte ner! Det gjorde hon ju och sen kunde hon inte resa sig på bakbenen, de bar henne inte. Hon försökte men ramlade omkull. Då såg jag allt möjligt hemskt framför mig. Brutna ben, trasiga korsband, jourtid hos vet. o s v.

Jag sprang fram till henne och stöttade henne och sen bar jag ut henne i bilen och ringde Blå Stjärnan i Skara. Jag sa som det var och fick komma med en gång. Det enda dom sa var att det inte fanns någon ortoped där så om det skulle behöva opereras så var det till Göteborg, Jönköping eller Strömsholm jag fick åka!!!

Men röntga kunde dom göra. Det är inte mer än ca 2 mil till Skara så det tog inte lång tid att åka dit.

Tro det eller ej men när jag kommer fram så står hon på sina ben och kan gå! Jag gick ändå in med henne och hon i receptionen tittade på henne och tyckte kanske att det var onödigt att röntga utan att jag kunde avvakta om hon skulle bli sämre. Lite stelt gick hon och med lite karpande rygg tyckte jag men i alla fall. Jag blev helpaff. Och glad naturligtvis.

Så jag åkte hem och lovade hålla koll på kiss och bajs och feber och slemhinnor och matlust. Kissat har hon gjort och ätit,  nu sover hon under mitt täcke.

Det skulle kunna ha varit en nerv som kommit i kläm och gjort att benen inte lydde. Nu får hon vila i alla fall och ta det lugnt så får tiden utvisa om det är någon skada.


  

Nova från i somras


I morgon skall jag till Habo Brukshundsklubb. Där har Whippetklubben och Whippet Race en gemensam dag om stretching och massage. Skall ha med mig Sunny och Smilla.

Av Elisabeth - 10 mars 2011 20:58

I tät skog skiner isvägarna blanka som i månsken. Eftersom vi mest har skog här så är också de flesta vägarna isiga. Därför har husse och hundar åkt med mig i bilen en bit på morgonen när jag skall till jobbet och så har jag släppt av dom så att de har kunnat gå någorlunda isfritt. Då har dom haft 3 km grusväg och 3 km asfalt att gå hem.


  

Förväntansfulla vovvar


  

Härligt att komma ut


  

Hej då 


  

Nova undrar varför inte jag skall med

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards