Alla inlägg under december 2010

Av Elisabeth - 6 december 2010 17:54

I förra veckan var jag på en föreläsning om parning - valpning. Det var Skaraborgs Kennelklubb i samarbete med Agria som inbjudit till denna intressanta kväll. Föreläsare var Ann-Sofie Lagerstedt. Om henne kan man läsa att hon är professor i kirurgi med speciellt intresse för reproduktionsorganen. Hon har även forskat om pyometra och förlossningsproblem. Likaså om kastration på både hane och tik och om ryggproblem (diskbråck, L7-S1).

Det var hur som helst en intressant och givande kväll och det bjöds dessutom på mycket god mat.

Av Elisabeth - 5 december 2010 17:54

I dag fick det bli en koppelpromenad med whipparna. Är så himla trött på all snö i skogen så jag bestämde mig för att gå landsvägen fram. Plogad men varken sandad eller saltad. Inte alltid så trevligt att gå så med tanke på trafiken men det kom nog inte mer än åtta bilar under 1½ timme! De körde sakta och hänsynsfullt.


  

Gick till Österäng. Väl där hade jag samma väg att gå tillbaka. Det blev en rejäl tur och det kändes skönt att kunna gå någotsånär obehindrat.


  

Smilla har hittat nypon och de andra var inte sena att börja käka de med.


  

Hoppsan....vart tog nyponet vägen?


  

Nova, Blondie, Sunny och Smilla


  

Konstigt att man aldrig kan få dom att stå fint, stilla och titta i kameran!



Av Elisabeth - 3 december 2010 17:49

För 2 år sen skrev jag om detta i min Dagbok. Får lite bloggtorka ibland och då kan det vara kul att skriva om sånt som hänt för några år sen också.

Vi skulle i alla fall göra rent i en av våra utevoljärer och grinden stod helt öppen. Det flög ju in småfåglar lite då och då men de hittade ju lätt ut igen. Däremot var det inte lika enkelt för denna sparvhök som flugit fel och som blev väldigt stressad av att vara "instängd" Jag sprang in efter kameran och var så nära som 1 meter från denna ståtliga fågel. Det var mäktigt.


  

Här sitter den inne i voljären


  

Här var den väldigt stressad och hängde upp och ner.


När den blev lämnad i fred så hittade den snart ut i det fria igen och seglade iväg på sina vingar.

Av Elisabeth - 2 december 2010 18:24

....från gruppen Turbonegro, eller Hans-Erik Dyvik Husby som han heter "på riktigt". Hur som helst så gjorde han rollen som Cornelis hur bra som helst. Det var allt en sevärd film med mycket bra musik. Hans texter är ju obelalbara! Oftast tänkte man inte ens på att det inte var Cornelis själv.

Roligt att ha varit på bio, och det gick bra utan popcorn!


Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards