Alla inlägg under februari 2010

Av Elisabeth - 6 februari 2010 18:55

Dessa bilder är från 15 januari. Det var både kallt, soligt och dimmigt. Allt på samma promenad. Fantastiskt, vilken natur vi har och så många ansikten den kan visa upp.


  


  


  


  


  


  


  


  

Av Elisabeth - 6 februari 2010 18:43

I dag har arbetet fortsatt med att skotta bort snö från tak. Altantaket stod på tur. Vi såg hur reglarna bågnade inför trycket av all snö. Det var alltså hög tid med tanke på att den dan all snö från själva hustaket börjar smälta så kommer det också att lägga sig på altantaket först innan det åker ner på marken. Ja, hemska tanke! Nog för att plasttaket är ganska dåligt men reglarna är det inget fel på så det vore synd om de gick sönder i onödan.


  

Med skrapan i högsta hugg


  

Snömassorna forsar ner


Efter att hela taket var klart så nådde snön upp till fönstren på bilden ovanför.


  

40 - 50 cm tjockt var säkert snötäcket


  


  

Står man på taket så är det nästan självklart att man vill ta kort från ovan. Både husvagn och växthus är väl inbäddade i sina vintertäcken.

Av Elisabeth - 4 februari 2010 18:33

Fulla av bus var både Blondie och Smilla i dag. Tror dom gillar den mildare temperaturen ute.


  

Kom igen då...


Blondie  


  

Blondie


  

Smilla

Av Elisabeth - 4 februari 2010 18:29

Ser i menyraden till höger i bloggen att för ett år sen så blev Fejdi sjuk. Tänk att hon har nu varit utan medicin sen 1 januari och det går utmärkt. Antagligen var det inget autoimmunt då för då borde hon ha behövr sin medicin. Antar jag. Glada är vi för detta i alla fall. Fejdi är hur pigg och glad som helst, även om hon helst inte har velat gå ut när det varit väldigt kallt. I dag var det bara 1 minus och det var full fart på henne.

Av Elisabeth - 4 februari 2010 18:19

Efter alla larmrapporter i radio och TV om tak som rasar in p g a snömassorna som ligger ovanpå så ansåg vi att det var dags att skotta vårt garagetak. Ett plattare tak kan man inte tänka sig så det var absolut befogat. Eftersom vi bara hade en bra snöskyffel så slapp jag....!!!!


  


  

Här kommer snön i stora lass.


  

Här har jag tagit kortet genom fönstret på andra våningen. Ett smutsigt fönster men det syns inte!


  

Har tidigare sagt att vi har ett träd med vita rönnbär. I dag la jag märke till att de är orörda. Inga fåglar har ätit upp dom. Undrar varför? Är de giftiga eller inte goda nog. Lustigt i alla fall med tanke på hur fåglarna har ätit av dom vanliga röda. Av dom finns det inget kvar.

Av Elisabeth - 4 februari 2010 17:52

 Att göra en stor sats köttfärslimpa är väldigt praktiskt. Inte mer jobb än att göra lite. Den går ju att smaksätta i det oändliga med olika kryddor och här har jag kryddat extra med grönpeppar och dragon.


1½ dl ströbröd

4 dl mjölk eller vatten

800 g blandfärs

2 ägg

2 - 3 tsk salt

2 krm peppar

1 riven gul lök


Detta är grundreceptet.

Jag tillsatte sen 2 msk krossad grönpeppar och 1 tsk dragon

 

Låt ströbrödet svälla i mjölken.

Blanda ner färs, ägg, salt, peppar och lök. Plus grönpeppar och dragon.


  

Arbeta ihop färsen och forma som en limpa i en smörjd långpanna.

Sätt in limpan i 175 - 200 grader i 1 timme ungefär. Jag brukar dela limpan på mitten efter ca 45 minuter och då ser jag om den är klar inuti.

Ta upp limpan och vispa ur långpannan med lite vatten eller buljong. Sen häller jag det i en kastrull och gör en sås. Jag tillsatte creme fraiche och redde av med majzena. Annar tar man mjöl som vanligt. Det är gott det med.

Krydda såsen med salt och peppar om det behövs och eventuellt lite soja.


  

Det blev mums filibabba!!!

Mat
Av Elisabeth - 3 februari 2010 20:09

I bister kyla och vindpinande snöfall så sitter dom där och sjunger i alla fall, kanariefåglarna. Det är en fröjd att höra dom.


  

Vi har fått skotta bort snön från nätet så det inte skall rasa ihop av all tyngd. På nätterna har vi dessutom stängt in fåglarna. Det har vi aldrig gjort förut, men denna vintern har ju varit extrem kall och det kan aldrig vara bra att sitta stilla ute i så många timmar som det blir i mörkret. Vi har inte fler fåglar än att vi kan räkna in dom och på morgnarna så står dom faktiskt i kö för att få komma ut. Det har fungerat bra att göra så. De behöver komma ut och röra på sig precis som alla andra djur.

Av Elisabeth - 3 februari 2010 20:04

I trädgården har vi skottat gångar åt hundarna så att de över huvud taget skall kunna gå där.


  

Det är inte mycket som syns av voljärerna i all snö. Nu räcker det!


 

Visst är det vitt och fint, speciellt när det kommit nysnö och all hundkiss försvinner! Då kan man inte tro att det är sex hundar som rastar sig här. 

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards