Alla inlägg under januari 2010

Av Elisabeth - 10 januari 2010 22:42

En repris har vi sett på igen. Den hette Hästmannen. En underbar film om en man och hans hästar och arbetet på hans gård. Kul att se den igen.

www.hastmannen.com

Där kan man gå in och läsa mer.

TV
Av Elisabeth - 10 januari 2010 20:53

Ytterligare 5 timmar i lägenheten. Vilket resulterade i ytterligare "fynd"


  

En vevgrammofon


  

Något för tyska marknaden kanske?


  

Någon som sitter på pottan, eller?


  

En rashäst?


  

Lejonsoffan


Den tog i alla fall Helen med sig hem. Känns skönt när någon vill ha något så man slipper slänga. Själv skall jag ta hand om lite porslin, men jag måste först få hem ekskåpet som det skall stå i annars blir allt sående på golvet och det blir för jobbigt att ha det så.

Av Elisabeth - 9 januari 2010 18:32

Tiden går fort (hur många gånger har man sagt det?) och på måndag börjar skolan.


  

Roligt att ha haft Lucas och Jessica här i några dagar och de har gått med ut med hundarna trots kylan.


  

Det gäller att hålla sig varm och nog borde det suttit en mössa på Lucas huvud. Han har nog inte läst min vers om vikten av att ha mössa när det är kallt!


  

En mycket blek sol skymtar på himlen men faktiskt så värmde den liiiite....


  

Senare när dimman lättat så kom solen fram på allvar så det blev till att ge sig ut igen bara för att ta kort.


  

Tindra kom på besök och nu var det läääännggesen jag la ut en bild på henne, eller??

Av Elisabeth - 8 januari 2010 14:43

12 minus, sol och kallt men vackert.


  


  


  


  


  


  


  


  


  

Denna bilden på koltrasten är tagen genom ett treglas köksfönster. Har en buske (cotoneaster) utanför med läckra bär som både fåglar och våra hundar gillar att äta.


  

Här sitter en prickig fågel. Någon trast ser det ut som men jag undrar vad det är för sort. Någon som vet? Den var prickig även på ryggen.


  

Jeccisa, Lucas och jag med halva hundstyrkan. Brrrr vad det var kyligt.

Av Elisabeth - 7 januari 2010 19:29

Nu har vi Lucas och Jessica här. De skall sova över en eller två nätter. De har inte varit här sen i somras och sovit över och då sov dom i husvagnen men den är ganska insnöad och ogästvänlig så det blir till att sova inne i huset. Synd att det är så himla kallt ute för de har skridskor med sig. Det är en isbana här som är spolad och iordning. Skönt att slippa åka på Vänern. Jag har väldig respekt för naturisar och gillar inte att gå på dom. Men är det för kallt så går det knappt att byta om från kängor till skridskor. Brrrr......

Av Elisabeth - 6 januari 2010 19:08

Nya "fynd" gjordes i dag i lägenheten. Det är ingen ände på allt. Femtioelva pärmar att gå igenom och alla dessa hundratals svartvita fotografier som man bara inte kan slänga rätt upp och ner. Många dubletter eftersom pappa framkallade själv. Bara olika exponeringstider. Men man måste ju bara kolla.


  


  


  

Detta lilla bordet tog vi hem för att ha själva. Har slängt lite för att göra plats!


Av Elisabeth - 6 januari 2010 19:01

När vi åkte hem från dagens röjning i pappas lägenhet så höll denna killen på att surfa i snön på skidor med en sån här skärm som han höll i ett "snöre".


  

Bakom vallen i bakgrunden är Vänern och det var rejält blåsigt. Undan gick det och ibland så lyftes han upp i luften och fick på så sätt till ett hopp. Det var fler bilar som stannade och tittade. Kul att jag hade kameran med.


Av Elisabeth - 5 januari 2010 18:28

 

  

27 vargar är snart avlivade.

 

Det tog bara ett par dagar så hade vargstammen minskats med mer än 10%.

12 000 jägare ville ut på slaktjakt.

29 000 viltolyckor inträffade förra året varav sex personer omkom i kollisioner med älg.

Stammarna med älg, rådjur och vildsvin ökar och visst borde maten räcka även till några vargar. Det hela står inte i rimlig proportion till varandra kan man tycka. Länder som Grekland och Spanien har 2000 - 2500 vargar (bara som en jämförelse) Här skall vi inte kunna ha ens 200. Enligt vissa är det 200 för mycket.

Jag har full förståelse för att ingen vill få sina djur uppätna av varg men det finns faktiskt rovdjursavvisande stängsel som har visat sig vara mycket effektiva. Dessutom finns hundraser framavlade bara för att vakta tamboskap mot varg, varför inte ta vara på den kunskapen och använda dom. Även när det gäller jakthundar så är det oerhört tragiskt om det händer att de blir angripna av varg men de flesta jakthundar förolyckas ändå i trafiken eller genom vådaskott av jägare. Då blir det inga tidningsrubriker!

Livskraftiga rovdjursstammar är ju en tillgång för den biologiska mångfalden som är så viktig. Det tragiska med vargarna är ju att de har en hög inavelsgrad så det borde tillföras nytt blod i stället för att decimera stammen.

Hur vet man att man skjutit "de rätta" vargarna, de med högst inavelsgrad och de som kanske inte är helt friska?

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards