Alla inlägg under januari 2010

Av Elisabeth - 25 januari 2010 17:41

Nu har även jag hamnat i Facebookträsket. Det var det sista jag trodde jag skulle göra men jag blev lite nyfiken eftersom "alla" är med och jag tänkte att man kan ju gå med och kolla lite hur det är. Känner inte att jag har tid med det egentligen, så vi får se hur länge jag är med.

Av Elisabeth - 24 januari 2010 19:30

Var på vinden i dag och tog ner denna gamla barnstol för att använda nu när Tindra blivit lite större.

 

  

Fick den av min kusin som köpt den på  loppmarknad. Hon hade den till sin son som nu är 40 år!!!!! Alltså är den säkert minst 50 år. Kul att kunna använda den igen. Hade den ju till våra barn också när de var små.

Av Elisabeth - 24 januari 2010 19:25

I går fick vi ha Tindra några timmar på kvällen och hon var en piggelin hela tiden.

 

  

 


Av Elisabeth - 24 januari 2010 19:19

Så kan det gå... Min vinterförvaringsplats i husvagnen för mina pelargonier är jättebra, bara inte proppen hade gått! För häromdan var det minus 2 grader och pelargonierna såg ut som slappa sparrisar!


  

Inte ser det roligt ut och jag klippte ner dom men vet inte om det var rätt och de kanske är döda även nere i rötterna men det märks ju så småningom.


  

Denna växten var nog 1½ meter hög med enorm blomsterprakt i somras.

Av Elisabeth - 23 januari 2010 19:27

Grattis Smilla lilla. Smilla, Dexter, Nemo, Sigge och Nicke fyller 2 år i dag. Hade varit roligt att ha ett foto till hands men det har jag inte hunnit med att ta. Det är lite dåligt med bloggtid just nu.

Av Elisabeth - 21 januari 2010 18:40

I dag kom en hälsning från en av Sunnys valpar som jag inte träffat sen han var 1 år. Nu är han 3½. Konstigt när man bor så nära, men det har aldrig stämt i tiden när vi velat träffa honom. Därför var det så roligt att få ett livstecken. Jag fick tre bilder och här kommer en av dom.


  

Ådi kallas han men heter i finare sammanhang Belara Play Freedom Call. Han är efter Play Mec du Manoir de la Grenouillére och han är alltså kullbror med vår Blondie.

Av Elisabeth - 17 januari 2010 21:05

För en massa år sen när vi hade collie och berner sennenhundar så sparade jag allt hår som kammades och borstades ur pälsarna. Till slut blev det ansenliga mängder och jag lämnade in det och gjorde garn av det. Man måste blanda med en del fårull för att det skall bli ett hållbarn garn. Av det stickade jag vantar och gav bort till bl.a mina föräldrar.


  

Vantar av colliehår


  

Vantar av berner sennenhår


Collien var sobelfärgad men underullen är ju mycket ljusare och likadant med berner som ju är mest svarta. Våra egna hundar är väldigt tokiga i lukten av vantarna. Dom känner nog att det luktar hund. Trots att det gått så många år sen jag gjorde vantarna så finns lukten tydligen kvar. Kan säga att vantarna är mycket varma och sköna.

Av Elisabeth - 17 januari 2010 20:49

Nu börjar sakta, sakta saker och ting komma på rätt plats. Efter ungefär 50 timmars arbete i pappas lägenhet så börjar det se tomt ut!


  

Skivskåpet har kommit på plats i vår hall. (Sorry, Susanne L.)!


  

Den gamla sjömanskistan som pappa haft i många år står också i hallen.


  

I den ryms nu 19 hundtäcken! Visste inte att jag hade så många. Men det är fleecetäcken, regntäcken och vintertäcken bl.a Bra att ha allt samlat. Man kan kalla kistan för hundarnas garderob numer.


  

Kvar i lägenheten är en massa porslin som ingen vill ha. Jag har tagit vara på en del men detta får väl säljas antagligen. Både matservis, teservis och kaffeservis. Tänk vad det samlades på sånt förr. Man skulle ha alla sorters glas och för att inte tala om allt silver. Har själv massor hemma som aldrig används. Kanske borde man passa på och sälja det med. Man får rationalisera och tänka att används det inte så finns det ingen anledning att det ligger och tar plats.

Så nu skall jag inte ställa undan det fina porslinet jag sparat utan det skall användas. Går det sönder så går det sönder. Då är det i alla fall använt.



Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards