Direktlänk till inlägg 30 januari 2010
Den tiden är väl förbi då man åt höns i currysås. Vet inte ens om det går att köpa höna i butikerna. Bättre upp är att ta kycklingfilé. Det blir gott och går fort att göra.
600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 syrligt äpple
2 msk rapsolja/smör
1 msk curry
4 dl vatten
1½ msk koncentrerad kycklingfond
2 dl grädde
2 msk majsstärkelse
lite salt och vitpeppar
Skär äpplet i bitar. Ta inte bort skalet. Skala och skär löken i klyftor.
Fräs lök och äpple med olja/smör. Pudra över curryn och rör om.
Tillsätt grädde, vatten och kycklingfond.
Koka upp och låt koka några minuer.
Skär kycklingköttet i mindre bitar och vänd ner det i såsen.
Sjud grytan i 5 - 10 minuter. Red av med majsstärkelsen och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka fullkornsbulgur till eller ris om man hellre vill ha det.
Serverat på "nya" porslinet som inte är porslin utan glas. Kommer från pappa. Han hade 12 sådana här tallrikar och dom tog jag vara på. Kul att förnya sig.
Smaklig spis!
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
|||
|