Alla inlägg under december 2009

Av Elisabeth - 6 december 2009 17:25

Efter dagens promenad och springande nere vid vattnet var det skönt att komma hem igen.


  

Sunnys älsklingsplats är i TV soffan


  

Blondies älsklingsplats är alltid hos Fejdi

Av Elisabeth - 6 december 2009 17:20

Härligt milt väder och faktiskt lite sol. Då kan man inte klaga. Kände att jag bara var tvungen att se vattnet i dag så det blev en tur dit ner.


  

Kolla månen!


  

En flock änder ger sig iväg


  

Smilla har sett något


  

Smillalilla


Av Elisabeth - 6 december 2009 17:08

Den "äldre valpen" är 7½ år och bor bara en mil bort. Men det är konstigt, de som man har närmast träffar man sällan. Så var det i detta fallet. Vi brukar alltid åka till Cream åtminstone någon gång varje sommar och släppa alla hundarna i deras härliga trädgård men i år har vi nog inte varit hemma så

mycket!

Att släppa hundarna i trädgården var inget bra alternativ denna regniga höst så vi hade bara Muscot, Blondie och Smilla med oss. Inte lätt att välja vem som skall få följa med. Muscot är favorit i Creamhuset (han är pappa till Cream) så han var bara tvungen att följa med, sen stod det mellan Smilla och Sunny och Sunny fick vara hemma denna gången.


  


  

Lite fjäskande blev det allt och de var inte sena att äta vad som bjöds.


  

Cream inbjöd hela gänget till lek i dubbelsängen. Här "pratar" han för fullt.


  

Efteråt var han nog lite trött. Han är så lik sin mamma, Fejdi, i uttrycket. Han är nog snäppet klokare än sina föräldrar, han förstår allt, enligt matte och husse. Så det får vi väl tro. Han visste i alla fall att vi skulle komma på kvällen!!!


  

Avslutar med en bild på Cream (Belara Fireworks) när han bara var 2 år

Av Elisabeth - 5 december 2009 13:19

Färdiga för en promenad i regn och rusk.

 

  

Aliens?


Kortet taget strax innan klockan 12, alltså den ljusaste tiden på dygnet, ändå gick det inte att ta utan blixt. Visst blev det ett fint kort????

Speciellt Muscot med sina gröna ögon. Den skulle jag inte vilja möta i mörkret!

Av Elisabeth - 4 december 2009 23:50

Den 19 oktober kraschade ju vår dator och alla mail och adresser gick förlorade. Vi hade bl.a en beställning på "plåthundar" till Italien och vi hade inte sparat adress eller namn på säkert ställe. Alltså hade vi ingen möjlighet att komma i kontakt med personen i fråga. Var dessutom osäker på hans efternamn. Hans grejer har legat färdiga länge och varenda dag har jag tänkt och hoppats att han skulle ha skickat ett mail för att undra varför inget händer och i dag....äntligen....kom ett mail. Å, vad det kändes bra, det var som en fin present!

Nu är namn och mailadress sparade och detta får aldrig, aldrig hända igen. Man lär sig av sina misstag, helt klart.

Nu skall jag gå och knyta mig!


Av Elisabeth - 3 december 2009 17:51

Det blev stekt fisk med sursöt sås i dag och jag skulle skriva om det på bloggen men vid en närmare koll så gjorde jag det redan 21 februari tidigare i år. Tur man skriver upp vad man har bloggat om vad gäller mat. Hittills har det blivit ca 30 recept i år. Ja, bloggen har ju bara funnits i år...men nu kommer ett annat fiskrecept, som är ljuvligt gott och enkelt att göra. Här till 2 personer.


2 bitar laxfilé

75 g gorgonzola (eller likvärdig mögelost)

smält smör

salt

Sås:

1 dl vitt vin (går lika bra med selleri....nej jag menar matlagningsvin)

1 fiskbuljongtärning

2 dl creme fraiche

1 dl finhackad dill

1 stor klick smör


Lägg laxbitarna i en ugnsfast, smörad form. Skiva upp gorgonzolan och täck ficken med osten. Salta pyttelite och pensla med smält smör. In i ugnen i 10 - 15 minuter, lite beroende på om bitarna är tinade eller frusna. 200 grader är lagom.

Koka under tiden såsen. Lös upp buljongtärningen i vinet och koka en liten stund. Tillsätt creme fraichen och dillen. Allra sist rör i smöret när såsen är färdig.

  

Här serverat med  potatis, palsternacka och rårivna morötter. Mmmmmmm...


Mat
Av Elisabeth - 3 december 2009 14:43

Nog är det vackert alltid men inte speciellt skönt ute. Tycker jag som inte gillar kyla. Det gör inte hundarna heller kan jag säga, men som de trogna varelser de är så går de med glädje ut i vått och torrt.  Nja ... kanske inte i vått ...men i torrt. Är det bara inte blåsigt så kan det allt vara ganske skönt även i kyla, det måste jag nog själv erkänna.

Tog några bilder på altanen i dag och inte ser den inbjudande ut längre.


   


  

Brrrr....kallt och nästan skymning trots att klockan knappt är 3 på eftermiddagen. Gott att hålla sig inne. Husse är ute och går med hundarna just nu, jag mötte dom på landsvägen när jag kom hem från jobbet, så nu skall jag sätta igång med middagen. Tog fram ett paket djupfryst torsk i morse. Skall se om det går att få ut fina bitar att steka i stället för att koka.

Av Elisabeth - 1 december 2009 14:57

I dag den 1 dec.för 20 år sen hände något stort!

Då blev vi med whippet. Tänk att vi haft rasen så länge. Har inte ångrat rasvalet en sekund. Det enda jag kan ångra är att det inte blev tidigare. Eftersom jag  haft hundar i 46 år så hade det ju varit möjligt. Men var sak har sin tid och det var väl inte läge för det då antagligen.


Vår första whippet hette Dusty (Accent´s Jack Pot) och han var en helt otroligt trevlig och lydig hund.

Hade planerat att lägga ut bilder på honom här men dom försvann i datorkraschen så det får bli en annan gång kanske. Dom finns någonstans på någon bränd CD skiva men jag orkar inte gå igenom allt nu.


I kväll skall jag med jobbet på grötfest i Lundsbrunn.

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards