Alla inlägg under september 2009

Av Elisabeth - 24 september 2009 19:03

Vår färd gick vidare efter Simrishamn och vi var snart i Norje. Det är platsen där den årliga Sweden Rock Festival går av stapeln. Henrik (sonen) har varit där minst 8 år i rad och jag lovade ta kort på platsen när den var helt folktom. Det gjorde jag men jag nöjer mig att visa denna bilden.


  

Det vore en upplevelse att få komma dit någon gång när de rätta artisterna är där, Doro t.ex och Nightwish och en massa till...


Vi hade målet inställt på en camping utanför Karlskrona där vi varit förut. Där är så fint och inte heller långt att gå in till stan, ett par km kanske. Eftersom det mörknar så tidigt så är det roligare att vara på en camping där det finns lite ljus runtomkring.


  

Nästan framme vid Dragsö camping


  


  

Ett helt fantastiskt gulligt koloniområde ligger i anslutning till campingen med massor av röda stugor och smala gränder. Nästan alla har flaggor och vindflöjlar på taken.


  

En väldigt nyfiken sothöna kom simmande mot oss. Vi hade husvagnen 2 meter från vattnet. Alla fåglarna väntade på att bli matade så de vågade komma väldigt nära.


  

En gräsand som nästan kunde spegla sig själv i vattnet.


  


  

Två skäggdoppingar som kivades med varandra ibland.


  

Ett par sagoligt vackra knölsvanar som blev ännu vackrare när det blev kväll.


  


  

Här var klockan halv 8 på kvällen och det var helt otroligt vackert i skymningen. Bilderna är inte omgjorda i photo shop utan det var så här fint.


  


  

Även svanbarn är vackra i sina gråbeiga färger. Det var trevligt att komma så nära och kunna ta kort utan att fåglarna blev rädda.


  

Ännu en kvällsbild in mot Karlskrona.


  

Ny morgon och dags att ge sig av igen norrut mot Kalmar och vidare mot Västervik där vi tänkte övernatta inför lure coursinghelgen.





Av Elisabeth - 23 september 2009 21:14

Dag 2 på stranden, då gick vi åt andra hållet, mot klipporna.

 

  

Så här fint och nära havet låg campingen. Vi ligger precis till vänster om det vita huset, så inget störde vår utsikt.


  

En gammal gisten eka som sett sina bästa dagar, men ett tacksamt fotograferingsobjekt.


  

Här var det inte direkt läge för att släppa lös ett gäng springglada whippar.


  


  

Här får man lov att se ner på husse, annars bör man se upp till husse (och matte)


  

Tillbaka till stranden och ytterligare lösspringande.


  

Kolla Muscot, så fort jag kan springa, säger Sunny..


  

Snyggt, va?


  

Sunny först, Fejdi efter med 2 svansar!


  

Muscot, Smilla och Nova springer på kapp..


Så gick denna dagen mot sitt slut och dagen efter när vi skulle ge oss av fick jag en stor klump i halsen....jag ville bara inte lämna detta paradis. Hade kunnat stanna länge, länge och bara njuta, men allting har ett slut som det så fint heter och vår resa fortsatte utefter Skåne och Blekingekusten.

Av Elisabeth - 23 september 2009 18:47

Efter Smykehuk åkte vi utefter kusten till Simrishamn. Där stannade vi alldeles utanför på Tobisviks camping.

Det var gångavstånd in till stan och det var en mycket fin och pittoresk miljö.


  


  

Allt var så gulligt. Stuprännorna hade  stickade (eller var dom virkade) "kläder" på sig.


  


  

Äter man glass på stan så bara måste man dela med sig av det sista. Mums filibabba...


  

Vid denna fantastiska strand låg campingen och det bästa av allt var att hundarna fick springa lösa där. Vi släppte allihop. Inga rådjur, inga kaniner så långt ögat kunde se.


  

Bara ett evigt dånande hav och en alldeles rak horisont. Då och då dök det upp lastfartyg och en del fiskebåtar som nästan försvann i vågdalarna. Vi tittade i kikare och det var riktigt spännande.


  

Blondie och Smilla hade inget emot att bli blöta om tassarna. Som tur var ville dom inte simma för det var otäcka strömmar utanför så det rekommenderades att man gick ut och simmade in, men det är ju svårt att förklara för en hund.


  

Smilla med springfnatt. Man riktigt såg hur lyckliga de var över friheten.


  

Det ser inte ut att gå fort och det gjorde det inte heller för sanden var mycket tung att gå i och det var jobbigt för hundarna att springa där också. Tänk vilken kondis dom skulle få med tillgång till en sån strand.


  

Hoppsan, här kom en våg i full fart, bäst att hoppa undan...tyckte nog Muscot.


  

Vackra Sunny beundrar havet, ser det ut som. Trots blåsten så var det varmt och skönt och alldeles alldeles helt ljuvligt. Har inte ord för känslan att gå utefter denna underbara sandstrand och se havet och höra havet. Havet är aldrig tyst. Vi bestämde att stanna en natt till på campingen.

Jaa, vad är väl Vänern efter allt detta??? En liten pöl utan sandstrand.

Av Elisabeth - 21 september 2009 22:04

Sveriges sydligaste udde åkte vi till efter utställningshelgen (som inte blev någon utställning).


  

Det var gott att kunna stå i lä för vinden var inte att leka med. Det ryckte och slet i allting.


  

Här var det väldigt mycket fåglar, inte minst skarvar som vi också har gott om i Vänern. Dessutom en massa måsfåglar naturligtvis.


  

En skarv kommer flygande. Ser nästan ut som en flygande trasmatta med sina fransiga vingar.


  

Här skvätter det rejält. Det är svårt att föreställa sig hur det dånar och låter. Jag fick ett mobilsamtal där ute och jag fick gömma mig bakom en stenmur för att kunna höra något över huvud taget. Det är mäktigt med havet...

Av Elisabeth - 21 september 2009 21:41

Vi började vår resa till Skåne med att hälsa på hos Dino och Enzo utanför Ängelholm. De bor alldeles vid havet med en härlig utsikt och jag är helt säker på att hundarna trivs i sitt nya hem. De kan springa lösa på stränderna och det finns gott om kaniner......


  

Hela hundgänget samlat inför en promenad. 8 whippar. Enzo som 2:a och Dino som 4:a från vänster.


  

Dino har hunnit bli drygt 6 år gammal och visst är han lik sin mamma Fejdi.


  

Enzo är ett år yngre än Dino. Han kommer från Henrik Härling och han är en väldigt trevlig och go hund.


  

Inne fick alla hundarna vara lösa och Sunny var inte sen med att inta bästa platsen. Mjukt och gott.

Av Elisabeth - 20 september 2009 21:03

Efter 10 dagar ute med husvagnen och 139 mil, sitter jag nu igen vid datorn. Det känns roligt men jobbigt...??? Varför? Jo, man kommer efter med så mycket och vill så mycket. Har tagit ca 500 kort som jag ännu inte kollat på. Bara tanken på att lägga i rätt mappar och spara rätt bilder och bilder till bloggen och hit och dit tar en massa tid. Men det är roligt och får ta den tiden det tar.Så i kväll blir det inga bilder bara en snabbrapport från veckan.

Någon utställning i Laröd blev det ju inte. Kom inte med och det gick inte heller att komma med i efterskott trots att det inte var mitt fel för jag hade ju både betalat och anmält i tid. Fick i alla fall tillbaka pengarna.


Innan Laröd hälsade vi på hos Dino och Enzo. Väldigt roligt att träffa dom, både hundar och husse och matte.

Gjorde även ett besök på Sofiero och kollade på hundar och försäljning.


Nej, jag skall nog inte skriva mer nu för det blir ju bilder framöver och då kommer texten till dom att berätta...

En sak måste jag dock säga och det är att vi hade i alla fall tur med vädret. Bättre kunde det inte vara. Inte en droppe regn förutom första natten i Laröd.

LC helgen var också fin och våra hundar sprang ungefär som dom brukar. De hamnar i mitten av startfältet ungefär. Det kom 70 whippets till start och Blondie, Sunny och Smilla kom på respektive 32, 34 och 37:e plats.

Detta var sista "hundhelgen" för i år kan man säga. Det blir väl någon utställning till kanske.


Har precis räknat ut att vi sen den 18 april då första LC provet gick och till denna resans slut kört ca 750 mil med husvagnen!!! Man kan säga att vi utnyttjar vår husvagn väl och trivs gott med det. Synd bara om Blondie. D A P har jag sprayat men det har inte varit någon skillnad på hennes hässjande, men någon sa att man får hålla på ett tag innan det ger effekt, men jag vet inte.. Skall naturligtvis göra slut på flaskan innan jag säger sista ordet om det hjälper eller inte men jag tror att området där hon ligger måste vara mer begränsat för att inte sprayen skall skingras i luften. Hon ligger för öppet tror jag.

Nog om detta...återkommer i morgon


Av Elisabeth - 10 september 2009 21:17

I morgon åker vi söderut. Jag har en veckas semester, drygt, så vi skall först till Ängelholm och hälsa på hemma hos Dino (Belara Hotblooded) och Enzo (Play A While Professor Baltazar). De bor ju inte i Skara längre så vi ses inte så ofta. Men det skall bli kul.

Sen åker vi vidare till Helsingborg och vinthundklubbens utställning i Laröd. Den är på söndag. På lördag går vi nog och tittar på Sofiero men vi har inte anmält några hundar dit. Däremot har vi anmält 3 st. till Laröd. Häromdan ringde en därifrån och sa att mina hundar inte var betalda. Det gjorde jag 5/8 så det var i god tid.

Trodde allt var frid och fröjd men i dag kom ett brev att mina hundar inte får vara med på utställningen!!!! Anmälde  hundarna den 4/8 och det har jag sparat och skrivit ut. Mailade detta till dom berörda men har inget hört så vi får se om vi kommer med eller inte. Snopet när man åker så långt och har planerat allt. Vi skall i o f sälja där också men ändå. Jag vill ju ställa ut också.


Efter helgen åker vi runt lite som det faller sig och bara kopplar av. Skåne har mycket fint att erbjuda. Sen lagom till helgen därpå så åker vi upp till Horn och LC provet där. Har anmält 3 dit och där vet jag att dom kommer med!!!


Alltså...bloggen tar en låång semester. Hade varit roligt att kunna blogga på resan men sån lyx har vi inte så vi har dator med oss. Det är nog bra att ha semester från den också!


Ha det gott, alla trogna läsare.

Av Elisabeth - 9 september 2009 22:57


I 1½ timme satt pappa och jag i dag och pratade med biståndsbedömaren. Hon var helt  klar över att pappa behöver mer hjälp än han får i dag. Därför blir det i första hand utökad hjälp hemma men han har nu också ställt sig på kö till särskilt boende. Hittills har ingen behövt vänta mer än tre månader på att få en plats. Men det var 16 stycken i kö just nu så man vet ju inte om det tar längre tid.


Det finns tre olika ställen som kan bli aktuella att flytta till, i eller runt Mariestad.

Det känns hur som helst väldigt bra att detta blivit gjort och pappa verkade också nöjd. Han förde själv sin talan med bravur och talade om hur han känner det och hur "Kalle Hjälplös" han tycker att han är. Ja pappa har verkligen talets gåva och än så länge fixar han snacket själv. Han vill ändå gärna att jag är med som "extra öra" och han vill gärna att jag skall säga vad jag tycker också.


Nu är det bara att börja gå igenom garderober och sånt och sortera bort allt "skräp". Men det får bli en annan vecka för i övermorgon åker vi igen.

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards