Alla inlägg under augusti 2009

Av Elisabeth - 26 augusti 2009 17:03


Så här läcker blev bilden på Smilla som jag fick av Nemos matte.


Inte illa målat när man är nybörjare, eller hur?

Jämför bilden lite längre ner. Samma djupa brunnar till ögon.

Av Elisabeth - 26 augusti 2009 16:52


Som sagt, som Inger kommenterade så kan "ontet" komma senare.

Det har det nog gjort men inte på mig. Jag känner inget. Däremot Nova har ont någonstans och går stelt och funderar innan hon går uppför trappan. Jag kan ju tänka mig att kopplet kan ha hakat i någonstans och det blivit ett ryck eller så förtog hon sig och sträckte sig. Hon brukar ju inte rusa så precis men ihop med flocken så blir det något annat. Jag får väl ge henne en dag till annars blir det väl veterinären som gäller.


Jag har tänkt en del på det som hände. För det första så gick ju hundarna runtom mig i koppel så jag blev ju intrasslad därför var det omöjligt att hålla emot och inte ramla. Sen är det ju tillsammans 78 kg hund med 24 ben som på samma bråkdel av en sekund accelererar framåt i 100 knyck. Vem klarar sånt?

Jag går aldrig "så slappt" på landsvägen med dom och hittills har jag alltid klarat såna ryck. Katter dyker det ju upp titt som tätt....


På lokalradion efterlyser dom ofta borttappade eller bortsprungna hundar. Då tycker jag det är så hemskt när dom säger att hunden hade halsband och koppel på. Då tänker man att dom lätt kan fastna. För att inte tala om en jakt i den farten.....hua....nu tänker vi inte mer på de´...

Av Elisabeth - 25 augusti 2009 21:16


Nya bilder på Donnas framskridna dräktighet finns på

www.nahiniz.se


Av Elisabeth - 25 augusti 2009 20:46

Sent på söndagen var vi hemma igen. Innan vi packade husvagnen för att åka så hade Smilla parkerat sig så fint på byrån mellan våra sängar så jag avslutar helgen med en bild på henne.


Sitter jag bra så här, matte?



Av Elisabeth - 25 augusti 2009 19:05


Det var två trevliga dagar i husdjurens tecken. På morgonen började vi ställa i ordning våra grejer och alla djuren på mässan kom på plats.


Här är vår monter. 20 kvm och 3 bord ingick i priset. Fick besök av både dotter och barnbarn och av kompisarna från Holsjunga som vi besökte nyss när vi var på revyn i Falkenberg. Det var trevligt. Mycket folk var det hela dagen. Inne pågick kaninbedömning av över 500 djur.


Här skall det koras en vinnare. Speaker och chefsdomare var till höger Kjell Carnbrant och näst längst till vänster står Peter Landberg också han domare. De har ju whippet också (kennel Hickory) Vann gjorde kaninen till vänster. Den blev alltså BEST IN SHOW. Är inte så insatt i kaninbedömning trots att vi själva sysslade med utställningskaniner (dvärgvädur) och reste runt lite och ställde ut förr på 70- talet. Man glömmer!


Här är alla kaninburarna med de kaniner som deltog i utställningen



Hade bilderna kunnat visas i bredd så hade det blivit en panoramabild över hela hallen.


Här var en riktig "fulsöting" ett nakenmarsvin. Skall bara finnas hår på nosrygg, öron och ben. Den var så go och varm att ta i. Den var till salu. Påminner lite om en Kapybara. Ett vattensvin som lever i Sydamerika.


Här ett annat "sällskapsdjur" som visades av Dingle Naturbruksgymnasium. Kommer inte ihåg vad den kallas men det känns inte så viktigt!


Ormuppvisning var det båda dagarna. Denna ormen var väldigt läcker.


Göteborgs Fågelförening hade aror och kakaduor bl.a Här en Tritonkakadua. Den satt i huvudet på sin matte hela dan. Jag undrar om den var rumsren? Här informerades om att det är mycket jobb att ha en stor papegoja om den skall leva ensam. Den måste ha sysselsättning och får inte var ensam längre än en hund, alltså inte mer än 4-5 timmer om dagen. Klarar man inte det så får man skaffa en partner till gojan och en stor voljär. Inget att ha i lägenhet kanske då de är ganska högljudda.


Utomhus var det kaninhoppning i stor skala och det var många duktiga ekipage. Otroligt vad långt och högt dom kunde hoppa.



En border collie visade sin skicklighet i att få en flock får dit dom inte ville gå. Ett härligt samarbete mellan förare och hund med bara visselsignaler. Speakern informerade om hur viktigt det är för en border collie att ha en arbetsuppgift i livet. Helst vallning men i brist på det så finns det ju annat men det viktigaste var att inte skaffa en sån ras bara för sällskap. Då blir det kaos i huvudet på den stackarn som inte får utlopp för sin energi på rätt sätt.

Av Elisabeth - 25 augusti 2009 18:59

Då åkte vi som sagt ner till Tånga Hed. Fick ett SMS från Nemos matte och husse där dom frågade om de fick komma på kvällen och ha med sig en god kaka. Naturligtvis, det tackar man inte nej till.


Så glad blev Nemo över besöket. Trodde inte han skulle kunna följa med in i vagnen för både Fejdi och Smilla löper men vi satt utanför husvagnen i det sköna vädret och det gick bra att ha honom med. Damerna säger ifrån! Så det var bara att veta sin plats. Nemos matte, Kerstin, hade målat en tavla på Smilla som jag fick. En väldigt fin tavla som jag blev mycket glad över. Skall ta kort på den och visa...

Av Elisabeth - 25 augusti 2009 18:26


I dag hände något som aldrig får hända.

Jag tog en halvtimmes koppelpromenad med hundarna efter att dom ätit i eftermiddag. En underbart skön promenad med stilla duggregn. Det var varmt så jag hade bara linne på mig (+ lite till) och hundarna gick så lugnt, så lugnt. Några bakom, några på var sida om mig. En sån där promenad där man går och tänker på allt annat än vad som är runtom.


Så plötsligt "flyger" ett rådjur upp ett par meter framför oss och explosionen var ett faktum. Jag hinner snabbt tänka att skall jag inte flyga med så måste jag släppa hundarna. Jag släpper motvilligt alla kopplena samtidigt som jag flyger med och gör en snygg buklandning och tänker "neeej, inte med kopplena efter" Såg genast hemska scener framför mig med hundar som fastnat kilometervis bort i skogen.


Insåg att jag var oskadd men blöt och smutsig och sen var det bara att vänta. Tittade på klockan för att veta hur "många timmar" det skulle ta.

Efter ca 30 sekunder kommer Muscot och efter ytterligare 30 sekunder kommer Fejdi och Blondie. Då tänkte jag att nu har jag ju i alla fall hälften räddade. Lite mer väntan och så kommer Sunny och Nova. Naturligtvis fattas Smilla, vem annars!

Jag visslar och ropar men inget hörs så jag bestämmer mig för att gå hemåt och öppna så hon kan komma in om hon skulle springa hem. Men då kommer nån slags känguru hoppandes på vägen. Det var Smilla med kopplet som en snara om båda bakbenen så hon kunde inte annat än hoppa jämfota. Såg lite lustigt ut och just då föll en sten från mitt hjärta att alla var helskinnade, fast blöta och smutsiga.

Ja fy det var en pärs. Det tog bara 9 minuter alltihop men kändes längre naturligtvis.

Vad lärde man sig av detta måntro? Jo, att det duger inte att gå i andra tankar när man har så explosiva hundar i koppel och skogen är full av vilda djur. Det gäller att ha kontroll.

Av Elisabeth - 24 augusti 2009 21:22


I dag hade vi som sagt tid hos veterinären med Muscot. Det är bara drygt två månader sen vi var där och som väl var behövde bara en tand dras och de övriga blev skrapade igen.

Nu är han vit och fin men tyvärr varar det inget, fastän vi (läs husse) borstar flera gånger i veckan på honom. Så det blir väl till att göra om detta var tredje månad eller så tills han är tandlös!!!


Har suttit och gått igenom alla bilder jag tagit i helgen och det tog längre tid än beräknat så det blir lite rapporter i morgon i stället för nu är det strax dags för att ta sista kvällsrundan med hundarna och man kan ju inte bara sitta och blogga, det finns ju lite annat att göra.

Har massor av tomater nu som är mogna och plommonen är också mogna, ja det finns hur mycket som helst att göra........så god natt.

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards