Alla inlägg under maj 2009

Av Elisabeth - 25 maj 2009 17:19


Nu är vi hemma efter 5 dagar i husvagn. Torsdagens anlagstest gick till två tredjedelar bra. Alltså 2 av 3 hundar fick godkänt. Både Sunny och Smilla klarade sig medan Blondie valde att gå rakt fram i vinklarna??!! Men hon hittade slutet och spårade väldigt bra när hon var rätt. Ja, ja det är bara att köra igen vid tillfälle.

Utställningen i Österbybruk var trevlig, även om lördagens regn inte var så kul. Söndagen var solig i alla fall och det var en mycket vacker plats att vara på. Tyvärr kan jag inte lägga ut några bilder p g a datorn för den körs fortfarande i "felsäkert läge"

Resultaten från utställningen är ju inte så mycket att skriva om här för det är bara att läsa på Whippetklubbens hemsida.


Nu är det bara att ta itu med alla datorproblm. Räkningar som skall betalas om ett par dagar och allt, allt som man gör via datorn. Det är hemskt vad beroende man är. Får försöka betala räkningar hemma hos något av barnen.

Sonen bor ju närmast så det blir väl han som får hjälpa till....även med datorn kan jag tro...


Av Elisabeth - 20 maj 2009 15:10


Sitter vid datorn som egentligen har kraschat!

Jobbar i "felsäkert läge" och jag måste formatera om datorn. Har försökt göra en systemåterställning men det gick inte!

Skriver bara här som information ifall någon undrar varför jag inte svarar på mail eller godkänner kommentarer. Det går bra att ringa om det är något. (0501-451 27, 070-333 11 71)

I helgen är det utställning i Österbybruk som gäller så datorn får vila några dagar sen är det bara att ta "tjuren i hornen" och tömma skräpet! Har gjort några back up-er men jag undrar just hur mycket information som kommer att gå förlorad. Skall försöka gå in på Sprays hemsida och se om jag har några mail där och då kanske det går att svara den vägen.

Vi hörs!


Av Elisabeth - 17 maj 2009 20:46


Hade inte tidigare hört talas om björntest i hundkretsar. Men nu vet jag bättre. Skall inte skriva något om det här med hänvisar till en av mina länkar som heter Fågelperspektiv. Där kan man läsa mer. Intressant!

Av Elisabeth - 17 maj 2009 20:28


I morgon skulle min mamma fyllt 93 om hon levt men hon gick ju bort för 1½ år sen. Jag hämtade pappa och så åkte vi till minneslunden. Vi hade kaffetermos, smörgås och muffins med och så satt vi där på en träbänk i  2 timmar. Det var så skönt väder så vi satt inte ens i solen utan i skuggan inne bland rhododendronbuskarna. Det var så rofyllt och fridfullt att sitta där och höra porlet från vattenfall och bäck och i bakgrunden höll koltrasten konsert hela tiden. Pappa hörde väl inte allt det men jag gjorde det. Det var som en lisa för själen. Nästan som att sitta nere vid Vänern.

Sen åkte pappa med hit hem och det blev middag och kaffe innan han vid kvällningen blev hemkörd, nöjd, trött och belåten. Så kände jag mig också.

Av Elisabeth - 16 maj 2009 20:20


Går man runt i trädgården så ser man blommor överallt och det doftar så ljuvligt.

Dessa vackra tulpaner växer inte i vår trädgård utan hos dom vi hämtade tomaterna.

Såna här växer det väl överallt men vackra är dom ju egentligen.



Humle har vi gott om.


T o m syrenerna börjar blomma. Är inte det tidigt?

Av Elisabeth - 16 maj 2009 19:46


Nu har vi varit hos våra "tomatuppfödare" utanför Kvänum och 18 olika sorters tomater har blivit utplanterade i vårt växthus. En av varje sort. Det är rent otroligt hur många sorter det finns. För skoj skull rabblar jag upp dom här.

Orange Brandywine, Green Bell, Gelbe Dettelwine, Gardners Delight, Tigerella, Dansk Export, Monmaker, Gul Päron, Super Sweet 100, Green Wich, Gold Nugget, Aranca, Great White, Vilma, Kondine, Aroma, Sungella och Selandia.


Plantorna ser inte mycket ut för världen så här i början. Det värsta är väl om det blir frost. Då får man sätta in en värmefläkt på natten om temperaturen verkar krypa mot nollstrecket, vilket inte är helt ovanligt så här års. I natt var det på nollan.


Vinranken på gaveln verkar också ha tagit sig liksom vinrankan som vi har på altanen. Världens godaste sort. Himrod, kärnfri. Mmm...det vattnar sig i munnen när man tänker på allt gott som vankas framöver.

Av Elisabeth - 14 maj 2009 22:30


I dag var sista gången. Nästa vecka gäller anlagsprovet.

Vi la spåren och sen grillade vi vid sjön. En underbar kväll. Vi har haft sån tur med vädret varje torsdag. Det var bara en gång som det blåste småspik. I dag var det perfekt spårväder. Det hade regnat lite men var i stort sett vindstilla. Alla tre hundarna gick bra spår, men jag undrar ändå om de klarar så långa spår som blir nästa gång på provet. Tog några bilder i kväll men har inte hunnit med att lägga ut dom, får se om det blir en annan dag.


Min Renault Kango gick inte igenom besiktningen. Det var glapp i både styrled och spindelled så nu är tid bokad för reparation. Det kostar "bara" 2800:- Som hittat.


I morgon skall vi till Kvänum och hämta tomatplantor hos ett par kompisar som "föder upp" tomater.


Nu är det läggdags och läsdags. Är nästan på slutet av boken Flyga Drake och den är så bra och hemsk. Man kan inte sluta läsa. Det blir alldeles för sent varje kväll, måtte den ta slut snart...........natti

Av Elisabeth - 13 maj 2009 21:14


De ovanliga heter en bok, skriven av Åke Mokvist.


Boken skildrar hur några  människor i Sverige har valt att leva.

Åke Mokvist dokumenterar ovanliga människors liv. Med lyhördhet och värme fotograferar han dem i deras egna miljöer och de får berätta i sin egen takt, på sina egna villkor.

Han väcker frågan om det i dagens Sverige verkligen är tillåtet att välja sitt eget sätt att leva och om alla har samma rätt och värde.

Gemensamt för alla är att de värdesätter friheten högre än tryggheten och bryr sig inte om TV-såpor, melodifestivaler eller ishockey-VM. Dessutom är de starka och envisa, men de får ofta betala ett högt pris för sitt levnadssätt.

Åke Mokvist har skrivit fler liknande böcker.

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards