Alla inlägg under april 2009

Av Elisabeth - 10 april 2009 19:04


Jag vill önska alla bloggens läsare en RIKTIGT GLAD PÅSK utan smällare och annat elände. Ta vara på ledigheten och njut!

Av Elisabeth - 10 april 2009 17:01


Strålande väder och vindstilla. Vart längtar man då? Jo till vattnet.


Landtungan som går ut här kan man just nu komma ut till. I normala fall är det en ö, men eftersom det är lågvatten så går det utmärkt. Här får hundarna gå lösa och då trivs dom. Det är väldigt klippigt och brant men det kan man inte tro när man står här på avstånd och tittar, men bilderna säger annorlunda.


Kinnekulle syns i bakgrunden med sin välkända silhuett.


Smilla spanar efter sjöfågel kan jag tro.


Kan man hoppa ner här undrar Smilla. Nog bäst att gå runt.


Nova i egen hög person.


Sunny har just gjort ett jättehopp och landat på andra sidan.


Alla sex samlade på bild, en ovanlighet faktiskt.


Smilla och Blondie på höga höjder.




Blondie har just tassplaskat.


Nova har fått "sniff" på något.





Måste jag ha baddräkt på mig?


Vad ser jag? Ringar på vattnet.


Vad ser jag?  Mej själv?


Muscot i vassen


Efter en timmes frihet var det dags att styra kosan in mot skogen och knalla hemåt. Det var verkligen en härlig timme. Hoppas bilderna kunde förmedla något av den känslan!

Av Elisabeth - 9 april 2009 17:48


Lika gott att ta dagens middag med när jag ändå håller på.

Jag stekte 4 fläskkotletter i smör i en gryta av järn. Saltade och pepprade. Lät det steka på medelhög värme med lock på i 30 minuter och vände på kotletterna flera gånger. Hällde i lite, lite vatten så det inte stekte torrt.

Sen tog jag 1 msk smör i en kastrull och smälte det. Knäckte i 2 äggulor och tillsatte 4 dl vispgrädde. Sen silade jag skyn från kotletterna och hällde i den i såsen så att det blev lite färg och lite smak.

Serverade med fullkornscouscous, rårivna morötter och ugnsbakad squash.


(Squashen skar jag i bitar och la i en smord form och in i ugnen 20 minuter i 200 grader. Vände bitarna efter halva tiden och saltade och pepprade lite)

Smaklig måltid!

Mat
Av Elisabeth - 9 april 2009 17:27


I dag har det varit en bakdag inför påsken. Man får ju ha något kaffebröd hemma. Vi äter inte mycket av den varan men gott är det ju.

Hittade ett recept på havrekakor som jag fick av sonen när han gick i lågstadiet!!!! Han är 30 nu! Han har skrivit det själv med blyertspenna och textat så fint.


Havrekakor

Smält 200 g smör.

Rör ihop 2½ dl socker, 6 dl havregryn, 2 msk vetemjöl, 3 msk sirap och 2 msk grädde.

Blanda i det smälta smöret.

Häll smeten i en smord liten långpanna (jag tar bakplåtspapper)

 Grädda i 200 grader 10-15 min.

Hacka 75 g mörk blockchoklad och strö den över den varma kakan.

När den svalnat så skär i lämpligt stora bitar. Det blev gott kan jag säga.


Nötmuffins

100 g smör smältes och får svalna lite.

200 g hasselnötter males fint.

3 ägg vispas med 3 dl socker.

Blanda allt och klicka upp i muffinsformar. Det blev 24 stycken.

Grädda 200 grader ca 15 min.

Förutom sockret så är dessa muffins ganska nyttiga. Inget mjöl och inget bakpulver i. När jag skulle mala nötterna så gjorde jag det i ett gammalt rivjärn (om det nu heter så)


Den är från när jag var liten. Min mamma hade alltid den. Jag minns att hon ofta malde nötter eller mandlar. Hon bakade ofta. Alltid hembakat, både kaffebröd och bröd. Ja, brödet var det oftast pappa som bakade!

Mat
Av Elisabeth - 9 april 2009 17:17


Nu har dom uschla krypen hittat fram ur sina gömslen.


Det var en väldigt tydlig bild men nu när den är förminskad för att passa här så var det inte mycket att komma med. Trist är det i alla fall med dessa fästingar och gift vägrar jag att använda på mina hundar så det är bara att gå igenom och plocka bort.

Av Elisabeth - 9 april 2009 17:08


Ja så heter ett täcke jag köpt till Fejdi. Det lindrar vid smärta och värk. Täcket består av polyester med ett fint pulver av keramik insmält i trådarna. Det keramiska tyget reflekterar hundens kroppsvärme i form av infraröd strålning, vilket gör att det kan lindra inflammation och minska smärta i  muskler, ligament, senor och leder. Värmen ökar blodgenomströmningen i det skadade området och  påskyndar läkning.


Det är en väldigt bra passform på täcket och jag hoppas det skall göra nytta.

Av Elisabeth - 8 april 2009 18:29


I dag är det onsdag. Askonsdag egentligen men det sägar man aldrig. Man pratar alltid mer om skärtorsdag av någon anledning. Ja, strunt samma, det var nya vårtecken ute i dag.

En videkvist mot himlen. Det var massor utslagna och ärlan guppade så käckt med sin stjärt. Det är första ärlan för i år. Den var i vattenbrynet. Några insekter sågs inte till men jag hoppas ärlan hittade några i alla fall.


Det är verkligen lågvatten i Vänern just nu. Antar att snösmältningen är klar från Värmlandshållet. Annars borde det väl vara högre vattenstånd i sjön. Eller också så har dom tappat ut en massa just för att undvika översvämningar.

Det är trevligt med lågvatten för det blir så mycket mer att gå på. Man kan göra strandhugg och det är roligt att gå och skrota i kanten på vattenbrynet. Man kan hitta fina stenar. Letar alltid efter stenar som jag skall ha vid min hundgrav. Har en tanke att alla mina hundar från förr skall få varsin sten med sitt namn skrivet på. Jag har redan en hel del och det är snart dags att ta itu med att fylla i namnen för det bleknar under vintern. Skriver bara med vattenfast tusch.


Nova på språng, med bara horisonten i bakgrunden. Ibland är det fullt av öar vissa dagar men det är bara hägringar. Ett underligt fenomen hur det kan bli så.

Härifrån kan man också betrakta världen.

Av Elisabeth - 7 april 2009 21:35


En bild på Belara Play Madonna fick jag låna av Renée som tagit bilden.


Donna var med på whippetutställning i Gnesta förra helgen. Hon kom 5:a av öppenklasstikarna. Det var totalt 40 tikar med på utställningen.

Donna är från Sunnys första kull och alltså kullsyster med  Blondie.

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards