Alla inlägg under mars 2009

Av Elisabeth - 27 mars 2009 18:10


Håriga ben vill man ju inte ha men i detta fallet är det Blondies ben det gäller och då vill man ha hår. Det har gått 3½ månad sen Smilla "smakade" på Blondies ben och nu har det kommit en del strån....


Så här fint ser det ut i dag.


I jämförelse med hur det såg ut 21 december förra året. Usch det ser uschligt ut. Men hon är tapper, lilla försiktiga Blondie. I dag lyckades hon faktiskt morra med gott resultat när Smilla ville ha ett tuggben som hon åt på. Då gick Smilla därifrån och låtsades som inget...vadå, jag vill inte ha ditt ben...inte tuggbenet i alla fall....ha..ha..ha..


Av Elisabeth - 26 mars 2009 20:38


Har handlat för pappa idag efter jobbet. Fikade med honom och pratade om ditt och datt. Han blir så glad när man kommer. Det blir långsamt när man knappt kan se och vill göra så mycket.

På hemvägen åkte jag till Granngården för att handla Kafomavit, pelargonjord, en bal toapapper och en speciell leksak till hundarna.

Någon pelargonjord hade dom inte så jag köpte två pelargonier i stället.


Det blev två Mårbacka. Dom är bra för dom "bösar" inte blomblad som andra pelargonier gör. Kanske inte dom vackraste men i brist på annat så duger dom gott. Jag får ta vanlig jord och plantera om de gamla pelargonierna i som fortfarande står kvar i husvagnen. Verkligen hög tid att ta fram dom.


Leksaken till hundarna skulle varit en sån där boll med rep på som man kan kasta långt ute. Det fanns inte så det blev en annan grej med en boll i var ände, det går nog att kasta den också. Får prova ute på något gärde.

Sen köpte jag 10 tuggrullar. Köper alltid 10 så har dom att välja på, eftersom det alltid är en eller ett par som tror att dom äger flera stycken ben.


Här har t.ex Sunny 7 ben! Plus ett gammalt märgben. Egentligen ger jag dom hellre märgben än såna där tuggrullar. Jag tänker att det kanske är massa gift i som inte är bra. Men jag har aldrig märkt att dom blir dåliga eller så. Det är bra för tänderna att tugga lite.



Av Elisabeth - 25 mars 2009 18:21


I dag har jag gjort en tavla med en collie på. Tänkte lägga ut den här för jag kan inte logga in på mitt FTP-konto på hemsidan just nu. Mitt webbhotell har blivit flyttat från Spray till Ballou och det verkar funka men nu skall jag in och göra några inställningar eller vad det är för det går inte att uppdatera hemsidan. Tur man har bloggen.


Så här får den ligga så länge i väntan på att hemsidan är redo för uppdatering.

Av Elisabeth - 24 mars 2009 21:29


I dag hade vi en dubbeltid på Tassrelax. Förra veckan blev det ju inget och i dag har Christin gått igenom hundarna. Mätt deras muskler och kännt över dom rent allmänt.


Här har Blondie blivit genomgången och hon blev riktigt trött av den sköna behandlingen så hon la sig ner. Det skiljer fortfarande lite på hennes muskler på dom olika sidorna. Hon är lite efter på benbrottssidan trots att det var 2 år sen nu. Hon behöver springa i högervarv så hon tränar vänster sida bättre. Får se om vi kan få till det.


Även Smilla blev mätt med ett speciellt måttband och hon var den som var mjukast i sina muskler men det har ju en del med åldern att göra. Hon har inte varit utsatt för så mycket än. En äldre hund råkar ju ut för olika saker även om det inte behöver vara skador direkt, men det kan räcka att de vurpar och så kan de bli spända i sina muskler efter träning t.ex Massage tror jag är väldigt bra för att både upptäcka och förebygga skador.


Uuuuuuuu...ser jag farlig ut eller??????? Lite ormlik va? Söta Sunny...


Här är en lite suddig bild men jag var bara tvungen att ta med den för att visa att Sunny är en fågelapportör....


Smilla har duschat och blir torkad. Jag var tvungen att ha en regnjacka på mig för det skvätter så när de simmar ibland. Sist blev jag genomvåt.


Christins Australian Shepherd gillade verkligen våra tjejer. Han är så lydig och vet att han inte får hoppa ner på deras sida. Ibland har han ramlat ner och då har han fått jättebråttom upp igen för han vet att han inte får vara där. Vilken disciplin!

Av Elisabeth - 24 mars 2009 18:20


Jag är bara tvungen...

Jag skall skryta lite om min händige man. För det måste man säga att han har blivit väldigt duktig på att skära ut allt möjligt i plåt med plasmaskäraren. Allt från hundar, katter, hästar, möss, fjärilar och nu sist en skylt med gammal bebyggelse på. Allt är skuret för hand, inget datastyrt eller något sånt. Så det gäller att vara stadig på handen...inte alltid helt lätt. Men bra blir det för det mesta.


Alltså denna skylten skall ju ses i verkligehten. Det är små, små detaljer som är svåra att se här. Katten på trappan, den gamla stolpen med eltrådar till huset, utedasset med tunnorna vid sidan och stenarna under husen.


Det var första skrytet. Det kommer ett till. En stolpe med en skylt som dottern och mågen fick i julklapp. Då fick dom den utan namnet som står på. Det har dom fått bestämma själva hur det skulle se ut och nu är den klar. Hoppas snart det blir mjukt i marken så det går att gjuta ner den också.




Eklöven är sirligt och snirkligt utskurna. De ser mycket verkliga ut.

Av Elisabeth - 23 mars 2009 21:37


I går fick vi besök igen av en av "valparna". Denna gången var det en "valp" som snart fyller 7 år! Det är en av Fejdis och Muscots ätteläggar. Cream heter han. Han bor bara 1 mil härifrån så vi träffas då och då. Fast vi är oftare hos honom och hälsar på än vad han är här. Han har en stor härlig inhägnad trädgård där vi brukar släppa "fångarna loss". Allihop.

Försökte ta kort i går också men de blev inte så bra så jag visar en bild från sommaren 2008 i stället.


Goa gulliga Cream.

Av Elisabeth - 23 mars 2009 18:47


Har man inte ren luft när det växer sånt här på träden?



Det är väl någon sort skägglav tror jag, någon som vet?

Jag har för mig att det bara växer sånt om luften runtom är ren, så ren den nu kan vara men jag vill gärna tro att det är rent här i skogen. Det växer sånt på många ställen runtomkring. Här sken solen så fint så jag förevigade detta skägg. Det var i helgen när det var VÅR. Nu har naturen fått ett återfall. Vitt så långt ögat kunde se i morse. Usch...

Av Elisabeth - 22 mars 2009 20:42


Denna helgen har vi varit ute mycket. Tranorna "tutar" på gärdet och det är ett allmänt kvittrande i träden. I dag har hundarna plaskat i vattnet och jag tror det är VÅR.


Smilla spanar över vattnet. Är det fåglar som ligger där eller...?


Blondie tar en försiktig promenad i vattnet. Kallt om tassarna kanske.


Vad har Blondie i munnen?


Jo en mussla. Det är fullt av såna här på stränderna. Hundarna gillar att äta upp dom, både skal och innehåll. De jagar varann om någon har en mussla i munnen.


Det ser ut som om Smilla går ovanpå vattenytan.


Smilla plaskar på.


Full fart till andra sidan. Det är lågvatten nu och det brukar sällan gå att gå över här.


Även Sunny vågade kyla av tassarna.


Spegel, spegel i vattnet där, säg om Fejdi vackrast är...


Smilla och Sunny som små prickar på berget.


Nu räcker det säger Sunny och Smilla och går tillbaka i det kalla vattnet


Jag kommer, jag kommer...vänta...


Kolla Novas stil. Som en lippizanare i "passage" och Fejdi hack i häl. Det var bara Muscot som inte ville gå i vattnet så det blev inga kort på honom. Han ville inte vara med på bild.


Så här branta klippor är det på andra sidan där vi var. Här vågar jag inte ha hundarna lösa. Det var här jag "räddade" mina hundar från det ofrivilliga badet jag tidigare skrivit om i Dagboken.



Det är inte mycket skärgård här utanför. Skulle man se land så skulle det vara Dalsland man ser men det är alltför långt dit.


Här kan det blåsa, jag lovar...Då är det inte så skönt att stå här men det är mäktigt att se när vågorna kastar sig upp över klipporna.



Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards