Alla inlägg under februari 2009

Av Elisabeth - 10 februari 2009 18:14


Jag har blivit UTMANAD av Henrik Härling. Det går ut på att man på sin dator skall gå till Mina Bilder. Gå till 6:e mappen och ta 6:e bilden. Publicera den här och berätta lite om bilden. Detta var bilden som fanns där.

En bild på vår kära husvagn, en Cabby Crown 555, som vid denna tiden "ligger i ide". Bilden är 3 år gammal men vi har samma husvagn kvar fast det är inte lika mycket snö nu som då. Här låg snön ganska djup och orörd och husvagnen står längst ner i vår trädgård. Då liksom nu väntar den bara på att få komma ut ur idet och få rulla på vägarna igen!


Jag skickar utmaningen vidare till:


Reneé Erikson kennel Nahiniz

Kicki Gustafson kennel Springelden

Jenny Hamberg kennel Dixietown

Marie Sandberg kennel Mibisan´s

Stefan och Elin Rose (som har whippet, galgo & sloughi)



Av Elisabeth - 10 februari 2009 17:55


I går blev jag riktigt trött och orkade inte ens skriva något på kära bloggen. I samband med att jag tempade Fejdi (skulle ju göra det för att hålla koll) och hon hade 37,8 så det var okey. Men Smilla har varit hängig och inte ätit upp så jag tänkte att jag lika gärna kunde tempa henne samtidigt och hon hade feber!!!! Va f...n, har det gått troll i vårt hus eller vad står på. Hon hade 39,8 i går kväll men 39,2 i morse....fattar inget! Har Fejdi smittat henne??? Nej det är klart att hon inte har men man blir så trött. Räcker det inte nu? Smilla Lilla har tappat stinget. Är inte febern borta i morgon bitti så ringer jag Skara...vi som hade tänkt köra LC träning till helgen.


För att avsluta med något roligare så kommer här ett par bilder på inackorderingarna vi hade här.

Här ligger Enzo varmt omslingrad av en massa tjejben. Han ser ut att njuta.


Enzo viskar något sött i örat på Smilla.


Sunny och Smilla pussas och Dino ligger bredvid och funderar!



Av Elisabeth - 8 februari 2009 20:58


Äntligen är vår glada tjej hemma igen. I dag var vi återigen ute i skogen när veterinären ringde. Men det var bara för att meddela att Fejdi kunde få komma hem redan i dag. Så vi samlade ihop gänget och skyndade oss hem. Man vill ju inte missa någon tid. Ändå har hon bara varit borta i 3 dygn. Det känns som mycket längre, men det har väl med oron att göra. Fy och usch...

Nu är det ju inget som säger att allt är frid och fröjd bara för att hon är hemma. Skall förklara det där med att musklerna läcker blod. Läser innantill på papprena jag fått med hem angående eftervård.

"Hon var positiv på stickan för hemoglobin, dvs blod, men då blodprovet visat förhöjda muskelenzymer bedömer jag att det rör sig om myoglobin, som är ett muskelfärgämne. Stickan skiljer inte dessa åt. Eftersom febern inte gick ned och hon inte ville äta, sattes kortison in natten mot lördag. Några timmar senare hade hon piggnat till ooch åt med god aptit. Hon har sedan dess fortsatt vara feberfri och ätit. Tyvärr har jag ingen säker diagnos, men jag tror hon har någon form av immunologisk bakgrund på sin muskelinflammation, eftersom hon svarat så snabbt på kortison."

Så långt info från veterinären.

Hon skall ta det lugnt ett tag (det blir inga tvåtimmarsrundor) och så skall jag kolla hennes temp då och då. Hon skall tillbaka på koll den 24 februari om hon inte blir sämre.

När jag hämtade henne i Skara så blev hon så otroligt glad och viftade på svansen som en labrador nästan. En av skötarna kom in extra och sa adjö till henne, hon tyckte så mycket om Fejdi. Själv hade hon en greyhound.

Sen när Fejdi kom hem till flocken fick hon ett mycket varmt mottagande. Oj, oj, oj vad glada de blev. Smilla blev fullständigt till sig i trasorna och sen la hon sig i bädden bredvid Fejdi. Så gulligt!

Ja, det var väl allt om Fejdi så här långt.

Tusen tack alla gulliga människor från alla håll som hört av sig och stöttat. Det känns bra!


Av Elisabeth - 7 februari 2009 16:25


Kaviarströmming till 2 pers. Strömmingfiléer är en synnerligen billig och god fisk. Kostar runt 50:-/kg. Det är inte mycket bra mat som är så billig.

Enkelt att tillaga dessutom.

 Jag tar 10 filéer, det blir lagom till oss två.


Klipp bort den lilla ryggfenan och lägg en sträng kaviar på varje filé och hackad purjolök över.


Rulla ihop. Salta och peppra och strö lite ströbröd över. Klicka matfett över. Jag har hyvlat smör över på bilden. Det är inte ost.

In i ugnen i 200 graders värme 20-25 minuter.


Här är det potatismos (hemlagat) till. Det är bra med mos för det blir ju ingen direkt sås. Rårivna morötter och ärtor till och jag bara måste ha lingon till mos. Köpelingon! Fick inte tag på lingon i höstas, annars är det godast att koka själv. Men detta får duga.

Smaklig spis!


När jag köper strömming så köper jag alltid var sin filé till hundarna. De älskar rå strömming.


Mat
Av Elisabeth - 7 februari 2009 12:53


Sista promenade med våra inackorderingar. I kväll åker dom hem och vi kommer att sakna dom. Det har varit så roligt att ha dom 1 vecka.

Här syns från vänster Smilla, Sunny, Blondie. Sen kommer Enzo. Bakom honom syns "parabolNova" och Muscot i grönt och sist Dino. Å så jag då som fick vara med på bild för en gång skull.

Av Elisabeth - 7 februari 2009 12:36


När vi var långt ute i skogen i dag med hundarna så ringde det från Skara. Jag kunde ju inte anteckna något så jag tar ur minnet.

Det var veterinären som tog emot Fejdi när hon kom in som ringde. Ultraljudet på buken gav inget. Så vid midnatt satte dom igång med andra undersökningar för att hon var så dålig. Hon har blod i urinen men så visade några prover på musklerna ?? att det kunde läcka blod från dom ?? Urinprovet kunde inte avgöra om blodet kom från urinen eller från läckande muskler ?? Men något annat värde på någonting ?? gjorde att dom trodde att det kunde vara något immunologiskt och hon fick cortison och i morse var hon feberfri. Jippiii...så långt! Hon stod upp och viftade på svansen och åt.

Detta känns i alla fall som att hon inte kommer att dö just nu. Hoppas bara det håller i sig och bättrar sig hela tiden. Hon får inte komma hem förrän på måndag så dom ringer i morgon igen. Dom vill naturligtvis hålla koll så läget förblir stabilt.

Anaplasmamedicinen har dom slutat med eftersom det inte verkade vara det. Eftersom den medicinen går hårt åt magen så känns  det  ju onödigt att ge den i ett sånt här läge om det inte behövs.

Vi längtar såå efter Fejdi, hon fattas verkligen.

Av Elisabeth - 6 februari 2009 16:57



Det är inte utan att man har en klump i magen. Fejdi har inte svarat på medicinen. De brukar svara inom ett dygn på den medicinen om det är Anaplasma, men det har hon alltså inte gjort så dom vet inte vad det är med henne än. Hon har fortfarande feber, dock strax under 40. Hon har ätit 1 köttbulle! Ligger med dropp. Hon har låga blodplättar. Blodprovet visade på låga proteiner och hon har röda slemhinnor.  Nu vet inte jag vad allt detta innebär, jag bara skriver av anteckningarna jag gjorde när veterinären ringde i dag. Senare i dag skulle dom ta ultraljud på buken. Så nu är det bara att vänta 1 dygn till på nästa samtal. Om inget ändras till det sämre så ringer de i morgon mitt på dagen någon gång. Det blir till att hålla sig inne och vänta.

Skulle egentligen ha varit på årsmöte på Karlstad Whippet Race i morgon men dels på grund av det snöiga vädret och på grund av Fejdi så vill jag inte åka. Sen skall ju Dino och Enzo åka hem i morgon också. Hoppas kunna ta lite kort på dom innan dom åker. 

Av Elisabeth - 5 februari 2009 20:04


Fejdi ligger kvar på Skara djursjukhus. Hon var riktigt dålig när hon kom in och ville bara lägga sig ner. Lungorna röntgades och livmodern kändes över ordentligt men inga fel hittades.

På eftermiddagen ringde dom och sa att dom fått svar på ett av blodproven och det kunde eventuellt vara Anaplasma. Det är en fästingburen bakteriesjukdom som före 2002 hette Erlichia. Så dom har satt in antibiotika mot det i avvaktan på fler provsvar. Febern var fortfarande hög och hon ligger med dropp.

Stackars mammas lilla glada tjej!

I morgon ringer dom mellan 13 och 14. Det blir en lång väntan tills dess.

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards