Alla inlägg under januari 2009

Av Elisabeth - 26 januari 2009 16:35


I dag fick några av hundarna en present av husse. Kanske får de andra också så småningom. Det är full aktivitet i verksta´n inför sommarens resor. Det gäller att ladda.....

Hundarna blev jätteglada.....sa dom i alla fall.....


Här är en laddning till som förhoppningsvis kan glädja ytterligare några.....

Av Elisabeth - 24 januari 2009 18:06


Kokt torsk med ägg och persiljesås är rena barnmaten. Man får sån lust att mosa allt när man skall äta det. Vet inte varför det är så gott, kanske lever det kvar sen barndomen.

Koka ett fiskblock i lite smör, vatten och en fiskbuljongtärning. Ta upp fisken och gör en vit sås i spadet. Lägg i 2 hackade hårdkokta ägg och ett par matskedar persilja. Ev. lite salt.

Servera med kokt potatis och kokta morötter eller andra valfria grönsaker.

Smaklig spis!


Mat
Av Elisabeth - 24 januari 2009 13:44


Vår förra valpkull efter Silentkaze Artloving Rouge och Play A While Solstaden fyllde 1 år i går. Tänk vad tiden går...

Så här våldsamt firade Smilla, Belara Sleeping Sun, sin 1 årsdag. Det är hon som visar hela garnityret. Det måste man om man skall hävda sig mot mamma Sunny och halvsyrran Blondie. Två mot en...taskigt!

Lite lugnare rapporter har kommit från två andra syskon, Nemo och Nicke.


Här är det Nemo, Belara Nemo, som säkert gjort sig förtjänt av sin tårtbit av det "hundigare" slaget med pastej och köttbullar.

Nicke, Belara Wishmaster, har firat färdigt och slumrar ovanpå Felix, Twyborn Age of Gold, och till höger ligger Leo, Belara Look Sharp. Vilken härlig bild. En typisk whippetbild på hur de oftast "knôr" ihop sig. Vi har ett litet extra hjärta till Nickepojken eftersom han var kvar längre än de övriga. Man blir verkligen lätt fäst vid dom, så det var väl tur att han inte var en tik, då vet man aldrig om han hade flyttat härifrån över huvud taget. Det är inte svårt att samla på sig för många.....men opraktiskt.....

Av Elisabeth - 22 januari 2009 18:37


Hundarna från förr hittade jag på en teckning jag gjorde en gång.

Det är vår första whippet Dusty, sen är det Sigge med dom fina öronen och han har katten Isis framför sig. Sitter fint gör Turbo. Lite bakom sitter Bella och längst till höger Ådi, båda är tibetansk spaniel och framför sitter kaninen Stampe. Han var Henriks kanin, alltså sonens. Stampe blev 12 år och det skall  inte dvärgkaniner bli enligt böckerna, men dom hade han inte läst, så åren bara gick och han glömde bort att dö...

Man kan tycka att han levde farligt för han kunde gå  lös ihop med både tibbar,  whippar och katt men uppenbarligen så gick det bra.

Av Elisabeth - 22 januari 2009 18:03


Det är inte mycket vakt i en whippet. På sin höjd skäller dom till när det kommer någon. Sen blir det mest glädjefnatt. Därför kan det vara på sin plats att visa att här minsann går man in på egen risk!!!

Nej, skämt åsido så är det mest för att det är kul med en sån här gammal skylt. Däremot i bilen så har vi en liten krabat som vaktar. Han heter "Maskot"....

....och se ut så här i verkligheten....

Visst ser han farlig ut....!

Är det mörkt ute så är det dock lite mer skärpa i hundarna, inte minst om man kan stå och stirra rätt ut i skogen och kanske höra både ett och annat. Här hörs ofta både rådjur och ugglor och det kan låta ganska kusligt.

Här är det Blondie och Smilla som håller ställningarna mot den mörka skogens faror.

Av Elisabeth - 21 januari 2009 18:29


Har hämtat hem Jemmis urna. Vi har valt att låta kremera våra whippetar som dött. Vi har tidigare begravt dom som dött i trädgården, men det får man ju inte, så valet har inte varit så svårt. På något sätt vill man ha hem dom. Vad vi skall göra med urnorna får vi se. Kanske kan man få med sig dom när man själv dör. Det är väl enda sättet man får ta med sig hunden till himmelen. I och för sig så tror jag inte på Gud så jag vet inte varför jag vill göra så här. Men det blir minnesvärt på något sätt.


Skall spara Jemmis täcke, koppel och halsband. Får lägga undan det ett par år eller så och så kan man kanske använda det igen till en ny hund. Tänkte först låta Nova får det men det gick inte för Nova och Jemmi är så lika så det skulle hela tiden påminna om henne om hon dessutom skulle ha hennes "kläder"


Vår första whippetpojk, Dusty, fick en sån fin urna medan de andra, Turbo och Sigge, fick nöja sig med en enklare variant. Det beror bara på att det blev för dyrt, sen är det ju klart att han var vår allra första whippet. Han gjorde ju att vi ville ha fler så han är värd den finaste urnan.



Av Elisabeth - 21 januari 2009 16:38


Falsk fläskfilé är både lätt att göra och gott att äta och kan förberedas långt innan. Ingredienserna är 400 g blandfärs, 1 ägg och 2 msk Ört Aromat

Det är viktigt att inta ta vanlig Aromat utan det skall vara Ört. Rör ihop dessa 3 ingredienser i en bunke. Lägg ut allt på aluminiumfolie och forma som en filé.

Rulla ihop filén och lägg in i frysen 1 dygn.

Allt detta kan man göra när som helst och ha på lut ifall man får oväntat besök. Har man ett par sådana här filéer i frysen så är middagen nästan fixad. En sån filé räcker till 4 personer. När det är dags så tar man fram den ur frysen och skivar upp den i ca 1½ cm tjocka skivor. Man skär den så frusen det går och steker som vanligt. Lägg upp den i en ugnsfast form. Stek sen en skivad lök och lite färska skivade champinjoner och lägg ovanpå. Blanda 2 dl creme fresh och 2-3 dl grädde i en kastrull och värm så det blandar sig. Ta lite soya för färgens skull och salt och peppar. Slå detta över filén och grädda i ugn 225 grader i ca 10-15 minuter.

Sist jag gjorde detta hade jag inga champinjoner så jag tog kantareller (varav frysen är full!) och det var minst lika gott.

Gott till är bulgur eller råris och så grönsaker förstås. Detta bjöd vi Marie Sandberg på när hon var här och hon ville ha receptet, så läser du det här Marie så är det bara att ta det och sätta igång...

Smaklig spis!

Mat
Av Elisabeth - 20 januari 2009 21:39


På begäran...några bilder på utövande av Core. Helen hade ett par bilder där hon själv tränar så dom kommer här.


Ser ju varken svårt eller enkelt ut och det hade varit roligt med fler positioner att visa, men det kanske kommer. Får väl ta med kameran nästa gång annars. Hade varit allra roligast med en filmsnutt.

Å förresten...jag hade ingen träningsvärk i dag...så jag kan nog ta i lite mer nästa gång.

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<<
Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards